notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így érdemes tárolnod ruháid a gardrob szekrényedben

hirdetes

Hogyan tároljunk praktikusan egy gardrob szekrényben?

CsN

Lakberendezőként rengeteg lakásban megfordulok és bátran állítom a legnagyobb problémát mindenhol a tárolás okozza. Íme néhány tipp, hogy ne legyen problémád ruháid tárolásával!

Gardrob ruhatárolás

Kis alapterületű lakásokban minden centit praktikusan ki kell használni, mivel nincs lehetőség plusz tároló helyekre, így javaslatom mindig az, hogy ezekbe az otthonokba ne piaci forgalomban vásároljanak gardrob szekrényt, mivel ezek magassága nem ér mennyezetig, hanem asztalossal készíttessenek abszolút a család tárolási igényeire szabott belvilágú gardrob szekrényt, amely mérete a szabad falfelület teljes szélességében és teljes belmagasságban ér.

A szekrény belvilágának megtervezése előtt mindenképpen egy nagyot szanáljanak, majd gondolják végig mennyi hajtogatós és mennyi akasztós ruhájuk, mennyi cipőjük, táskájuk, fehérneműjük van, aminek feltétlen be kell férnie a szekrénybe.

A gardrob tervezésnél az alsó kb. 80cm-es magasságban akár cipőt, akár fehérneműt vagy sapkát, sálat tárolunk érdemes kihúzható fiókban vagy drótkosárban, vagy kihúzható cipőtárolóban gondolkodnunk, ugyanis sokkal egyszerűbb egy fiókot/tárolót kihúznunk és úgy kivennünk egy legbelső ruhaneműt, mint ha polcon lenne, ahol mindnet le kell pakolni a legbelső elől, hogy azt ki tudjam venni.

hirdetes
Gardrob ruhatárolás

A fehérneműket a fiókon belül osztókkal elválaszthatjuk, így még praktikusabb és átláthatóbb lesz a tárolásuk:

 

 

A pulóverek, pólók, hajtogatós ruhaneműk polcra kerüljenek, oly módon, hogy ne legyenek kihasználatlan területek, mint itt:

 

 

Minden polc pont olyan széles és olyan magas legyen, hogy az összehajtogatott ruhák pont beférjenek, ne tudjanak dőlni jobbra-balra:

 

Gardrob ruhatárolás

Azokban a lakásokban ahol vannak fiókos szekrények, ott a gardrobokat csak polcos és akasztós részekre osszuk, ügyeljünk arra, hogy a vállfát kényelmesen elérjük.

hirdetes

A gardrobok felső részeire, (amit már nehézkesen érünk el) érdemes polcokat terveznünk, olyan dolgok tárolására, amelyekre viszonylag ritkán van szükség (táska, bőrönd, pléd, télen a nyári, nyáron a téli holmi).

Igaz az asztalos által készített gardrobok drágábbak, mint a készen vásárolhatók, de ha mégis úgy döntünk, hogy asztalossal gyártatunk nem fogjuk megbánni. A hatalmas választék, ami elénk tárul a frontok színének és anyagának kiválasztásakor, a lehetőségek melyekkel a belső kialakítás tervezésekor találkozunk, mind mind kárpótol minket és igazi személyre szabott gardrobunk lesz.

 

Fest Kriszta

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A tökéletes és elegáns esküvőhelyszín Budapesten is mindig kiváló szolgáltatást... Tovább

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok