notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vonzza a pénzt, mint a mágnes ez a pozsgafa

hirdetes

Pozsgafa, a pénzmágnes

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bemutatom nektek a pozsgafát, amelyet ha otthonodban tartasz, akkor úgy vonzza a pénzt, mint a mágnes. Legalább egynek minden háznál kellene, hogy legyen!

Vonzza a pénzt, mint a mágnes ez a pozsgafa

Mielőtt belekezdenék ebbe a bejegyzésbe megkérdezem tőled, szereted a növényeket? A válaszod biztosan igen. A házban lévő növények nem csak szépek, de hasznosak is, tisztítják a levegőt és jó energiákat bocsájtanak ki magukból. Tudod mit jelent a Feng Shui? Világszerte sokakat érdekel a Feng Shui és a lakberendezési praktikákat ki is próbálják. Megváltoztatják a falak színeit, átrendezik a bútorokat és adott helyekre teszik a növényeket, hogy harmóniát, boldog kapcsolatot és jólétet teremtsenek. Engedd meg, hogy meséljek neked egy kicsit a Feng Shui-ról.

 

Mi az a Feng Shui?

 

Egy régi Kínai módszer, amely segít a barátságos környezet megteremtésében és ezáltal hozzájárul, hogy sikeres és kiegyensúlyozott legyen az élet. A Feng Shui szavak szelet és vizet jelentenek, szimbolizálva a láthatatlan energiákat. A Feng Shui segít megteremteni a harmóniát, hogy kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehessünk.

 

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a pozsgafát, az igazi pénzmágnes növényt!

Vonzza a pénzt, mint a mágnes ez a pozsgafa

A Chi energia működtetéséhez a növények nagyon fontosak.

 

A Feng Shui a Chi energia áramoltatását is elősegíti, ami az egészségünkre és az életünkre is csodás hatással van. A minket körülvevő tárgyak és növények formája és helye befolyásolja az életünk minőségét és hozzájárul a jóléthez. A szobanövények tisztítják a levegőt, így kevesebb toxint lélegzünk be, szűrik a port és más káros anyagokat. Csodásak és pozitív hangulatot teremtenek, általuk újra közelebb kerülhetünk a természethez.

 

A Feng Shui szakértők szerint egy örökzöld növény pozitív energiát áraszt, amely az élet minden területére hatással van, de főként az üzleti és anyagi területekre. A pozsgafa az egyik legközkedveltebb növény, amely szerencsét hoz és bevonzza az anyagi sikereket, jobbá teszi az emberi kapcsolatokat. Nem csoda, hogy sokan pénzfának, szerencsefának, vagy dollárfának nevezik. Ez a növény szépséges és könnyen gondozható, nem igényel nagy odafigyelést.

hirdetes

 

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a pozsgafát, az igazi pénzmágnes növényt!

Vonzza a pénzt, mint a mágnes ez a pozsgafa

Milyen növény a pozsgafa?

 

A pozsgafa egy örökzöld növény, amely Afrikából származik, világszerte közkedvelté vált. A levelei zöldek és vastagak, mivel nedvességet tárol bennük. Alkalmanként apró fehér, vagy rózsaszín virágokat is hoz. Ez a csodás növény akár 3 méter magasra is megnőhet. Októbertől áprilisig hibernál, ekkor újra szép erős színűek lesznek a levelei.

 

Hogyan neveljünk és szaporítsunk pozsgafát?

 

Két módszer is van. Az egyik, hogy vágjunk le egy 5-15 cm nagyságú ágat egy pozsgafáról, hagyjuk néhány napig száradni, majd ültessük el homokkal kevert földbe. A locsolását ne vigyük túlzásba, 3-4 naponta elegendő locsolni. Ha túl sokat locsoljuk és folyton vizes a cserépben lévő föld, könnyen elhalhat a növény. A pici fa nagyjából egy hónap alatt ereszt gyökeret, ekkor át lehet ültetni nagyobb cserépbe.

 

A másik módszer a szaporítására, hogy letörünk egy levelet és egy cserép földbe dugjuk a felét. A levél másik fele a föld felett kell legyen. Ebben az esetben is használjunk homokkal, vagy humusszal kevert földet, a pozsgafa számára ez a legideálisabb.

hirdetes

 

A pozsgafa nem igényel nagy cserepet. Viszont minél nagyobb élettere van, annál gyorsabban nő. Mikor már elég nagy, az ágait metszhetjük, hogy formás legyen. Októbertől – áprilisig hibernál a növény, ilyenkor elegendő heti egy alkalommal öntözni. A legideálisabb hőmérséklet ebben az időszakban 10 fok, így a ház hűvösebb pontjára is tehetjük, arra viszont ügyeljünk, hogy ne tegyük olyan helyre, ahol 0 fok alatti lehet a hőmérséklet.

 

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a pozsgafát, az igazi pénzmágnes növényt!

Vonzza a pénzt, mint a mágnes ez a pozsgafa

Mit szimbolizál?

 

Sokan úgy vélik, hogy ez a növény a jólét és a gazdagság szimbóluma. A Feng Shui követői szerint ha valakinek gratulálni szeretnénk az új munkájához, vagy a házasságához adjunk ajándékba pozsgafát, mivel szerencsét hoz. A levelei gyönyörű jáde zöld árnyalatúak, ami a növekedést és a megújulást tükrözi. A levelek formái viszont kis érmékre hasonlítanak, amely a növény tulajdonosának segít az anyagi biztonság megteremtésében, a pénz bevonzásában.

 

A pozsgafa segít a bőség megteremtésében

 

Ha szeretnénk bőséget és anyagi sikereket teremteni az életünkben, tegyük a pozsgafát az otthonunk délkeleti sarkába és mikor ránézünk gondoljunk arra, hogy minden új levél növeli a vagyonunkat. A növény a jó kapcsolatokat is szimbolizálja, az apró virágai a tiszta és mély kapcsolatokat jelképezik. 

 

Forrás: ketkes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Dekoráció Feng Shui Növények

Lakberendezési szakszótár

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.9