notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

poszterek a falon

hirdetes

Poszterek a szobában? Igen, vagy nem? Olvasd el, hogy megtudd!

GE.

Találtál egy posztert, ami tetszik, de nem vagy biztos benne, hogy felakaszthatod-e a hálószobádba? Aggódsz, hogy tönkreteszi a falat? Akár hiszed, akár nem, rengeteg módja van annak, hogy a falakat poszterekkel díszítsd anélkül, hogy károsítanád a felületet.

poszterek

A gyerekek és a tizenévesek szeretik személyre szabni a hálószobájukat, és saját privát teret teremteni. Ennek eredményeképpen úgy kell díszíteniük, hogy tükrözze saját stílusérzéküket. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés, hogy megengedje-e nekik, hogy posztereket akasszanak a falukra.

Ha nem vagy biztos benne, hogy mi a legjobb megoldás, próbálj meg valamilyen középutat találni. Egyezzenek meg, és találjanak módot arra, hogy gyermeke úgy díszíthesse a szobáját, hogy közben ne sérüljenek a falak.

A leggyakoribb aggodalom az, hogy a poszterek megviselik a falakat, és lekopik a festék. Emellett tökéletes helyet biztosítanak a por és a szennyeződés számára, hogy idővel felhalmozódjon rajtuk a por és a piszok. Ebben a cikkben néhány olyan szempontról szeretnénk beszámolni, amelyeket érdemes szem előtt tartani, amikor arról kell dönteni, hogy megengedje-e a posztereket otthonában.

Poszter igen vagy nem?

Nem ritka a kérdés, hogy ki kell-e akasztani a posztereket a falra. Az első dolog, amit nem szabad elfelejteni, hogy akár egy gyermek, akár egy felnőtt szobáját díszítjük, nem kell egyenesen betiltani őket.

hirdetes

A posztereket mindenféle művészi módon fel lehet használni. Ezek nem csak papírdarabok, amelyeket egyenesen a falra ragasztasz. Egy kis idővel és erőfeszítéssel olyan dekorációs elemmé alakíthatók át, amelyek összhangban vannak a dekorációval.

Esztétikai szempontból a poszterek szinte olyanok, mint bármely más festmény. Nem kell a falakat velük kitapétázni. Válassza ki gondosan a helyet, és akassza fel a poszterét, akár keretben, akár üvegvitrinben (ezt később részletesebben is megvizsgáljuk).

Hogyan károsíthatják a plakátok a falakat?

A poszterek falra akasztásának lehetnek hátrányai is. Bár jól nézhetnek ki, és tökéletesen tükrözhetik a személyiségedet, van néhány dolog, amit szem előtt kell tartanod, mielőtt posztereket akasztasz a faladra:

Festékkárosodás: Akár szöget, akár ragasztószalagot használ, a festett falra akasztott poszterek szinte biztos, hogy foltot hagynak vagy lecsiszolódnak a festéken.

hirdetes
Az esztétikai harmónia megzavarása: a falakon keletkező károkon kívül a poszterek felakasztása negatív hatással lehet otthonod esztétikai harmóniájára. Nem ritka, hogy a poszterek összeütköznek akár a dekoráció színeivel, akár a stílusával.
Fontos, hogy ezeket a tényezőket szem előtt tartsa, amikor eldönti, hogy szeretne-e posztereket az otthonába vagy sem. Megzavarhatják a dekoráció harmóniáját, és akár feszültséget is kelthetnek a térben.

Hogyan akasszon fel egy posztert anélkül, hogy károsítaná a falat
De nem kell teljesen kitiltani a posztereket otthonából. Akár hiszed, akár nem, vannak módszerek, amelyekkel úgy akaszthatsz fel posztereket, hogy nem teszel kárt a falakban, és nem rontod el otthonod esztétikáját.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Terrakotta

A terrakotta szó jelentése eredetileg égetett földet jelent. Gyakorlatilag ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció