notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ilyen gyönyörű fényekben pompázik a firenzei Ponte Vecchio, az Öreg Híd!

hirdetes

Új kivilágítást kapott a firenzei Ponte Vecchio, az Öreg Híd

Andrea Bocelli olasz tenor avatta fel hétfő éjszaka a firenzei Ponte Vecchio új világítását. A modern fények költségét a firenzei Ricci divatház állta.

Új fényekben a firenzei Ponte Vecchio, az Öreg Híd!
Firenze megünnepelte, hogy a város legrégebbi hídja új fényben pompázik. A többi firenzei hidat éjjel lezárták a forgalom elől, és szabadon lehetett sétálni rajtuk, rálátva a kivilágított Ponte Vecchióra. 
    
A Ponte Vecchión Andrea Bocelli tartott koncertet, majd az Arno-folyó felett akrobata mutatványok kápráztatták el a firenzeieket. 
    
A Ponte Vecchio római eredetű. 1218-ig ez volt az egyedüli híd Firenzében. Az egész világon ismert firenzei híd világításának felújítását a Stefano Ricci vezette divatház finanszírozta 400 ezer euróval (120 millió forinttal). Ricci az elnöke a firenzei Divatközpontnak, amely alapításának hatvanadik évfordulóját ünnepli. 
    
Andrea Bocelli a Ponte Vecchión való fellépés előtt a firenzei Operában tartott előadást Verdi, Puccini és Schubert műveiből. Az énekest a Maggio Musicale Fiorentino zenekara kísérte.
 

Lapozz és ismerd meg a híd történetét is!

Új fényekben a firenzei Ponte Vecchio, az Öreg Híd!
A Ponte Vecchio, azaz az Öreg Híd a 14. században épült Neri de Fioravanti vagy Taddeo Gaddi tervei alapján – ez máig vita tárgyát képezi, ugyanis a helyén már korábban is húzódott híd a folyó felett.
 
A Ponte Vecchióban fedett folyosó köti össze a Pitti-palotát és az Uffizit, ami pedig Giorgio Vasari tervei szerint készült 1564-ben (egy Medici herceg esküvőjére).
 
Ez volt az egyetlen híd Firenzében, amely túlélte a második világháborút - a visszavonuló német hadsereg ugyanis az összes többit lerombolta.
 
1966-ban a firenzei árvíz idején súlyos károkat szenvedett - egy év alatt azonban helyreállították.
 
Jellegzetességei – melyeknek hírnevét is köszönheti – a fecskefészekként oldalaihoz épített kis műhelyek, ahol ötvösök, aranyművesek dolgoznak ma is, ezért az aranyművesek utcájaként is emlegetik a hidat. Ők állíották fel 1901-ben, a híd közepén, Benvenuto Cellini (1500-1571), kora legynagyobb firenzei ötvösművésze szobrát. Éjjel-nappal a világ minden tájáról érkezett turisták özönlenek át a hídon, a zöld színű folyó környékében gyönyörködve.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

takarító cég

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek