notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ismerd meg ezt az új zenei kezdeményezért

hirdetes

Ismerd meg a Playing for change elképesztő zenei kezdeményezést!

TB

Nem rég egy nagyon szuper zenei kezdeményezésre bukkantam a youtube viágában, amit érdemes kicsit jobban megismernünk. szeretem az ilyen kezdeményezéseket, amik nem csak szórakoztatnak, de még mellette jótékonykodnak is. Zseniális, ne hagyd ki!

Elképesztő kezdeményezés, amit muszáj megismerned!

A playing for change elnevezés nyersfordításban azt jelenti, hogy játék a változásért. A Google fordító nem tudja sajna az átvitt értelmét is magyarra fordítani, de ez nagyjából annyit tesz, hogy zenélni a változásért. Az egészet Mark Johnson producer és hangmérnök találta ki, és hozott létre egy nonprofit alapítványt és mozgalmat. az egésznek a célja, hogy a zenén keresztül összehozza az embereket nemtől, kortól, nemzetiségtől, politikai hovatartozástól függetlenül, és akár egyesítse őket egy jó célért, ezért a zene ebben a projektben egy béketeremtő eszköz az emberek között.

 

A mozgalom 2004-ben indult útjára, és azóta töretlenül halad előre, egyre több rajongót és támogatót maguk mellé állítva.
A playing for change deklarált célja, hogy zeneoktatási intézményeket hozzon létre a világ különböző pontjain, és hangszerekkel lássa el őket. A zene ugyanis boldoggá tesz, felszabadít, és ez a kezdeményezés bebizonyította, hogy van akkora ereje, hogy elsöpörje a nézeteltéréseket, a különbségeket az emberek között, és békét teremtsen.

hirdetes

Én személy szerint, amikor először megláttam ezt a kezdeményezést, és a nevüket, azt hittem, hogy a játék a változásért azt jelenti, hogy szeretnék visszahozni a köztudatba a régi oldschool zenéket, azt az időszakot, amikor még valóban hangszereken játszottak a zenészek, és nem kerített hatalmába mindent az elektronikus zene, közben persze kiderül, hogy nem ezért a célért alakultak, de azért, ha nem is annyira nyilvánvalóan számomra legalább is ez az ok is benne van. És őszintén annyi elektronikus, és torzított zene után, mint amiket manapság a rádiókban hallani, jól esett egy kicsit rendes hangszereket hallani.

Milyen zenét szoktatok hallgatni?

 

A cikk folytatásáét lapozz a következő oldalra!
 

Elképesztő kezdeményezés, amit muszáj megismerned!

Az egész mozgalom úgy működik, hogy az alapító Mark Johnson járja a világot, és jobbnál jobb zenészekkel felvesznek híres számokat, majd pedig a végén az egész összeáll egy nagyba, a kis részletekből. Sikerüknek egyik nagy titka, hogy eldugott falvakban keresve olyan tehetséget találnak, akik egész egyszerűen lenyűgözik az embert. Jó nézni a videókat, mert látszik rajtuk, hogy jól átgondoltak, és a minőségük is kiváló. Az egész úgy működik, hogy vannak állandó énekesek és zenészek a csapatban, de emellett ott vannak a tehetségek, akik a világ minden tájáról jönnek. 

hirdetes


A bevételeket az alapítvány felajánlásokból kapja, de minden évben kiadnak egy cd-t is. Ezenkívül jelentős a youtube csatornájuk nézettsége, amiből szintén jöhet egy kis bevétel, amit mind a zene terjesztésére, és így a zeneiskolák alapítására költenek.

 

Milyen zenét szoktatok hallgatni?

Személyes kedvencem egyébként Grandpa Elliot, aki egy elképesztő idős úr. Ránézésre elsőre nem számítottam tőle semmi különlegesre, de aztán az első videó után tátottszájjal néztem, mert egyszerűen annyira tehetséges, és magával ragadó, hogy nem lehet nem szeretni. Nézd meg Te is a Playing for change youtube csatornáját, és ha gondolod támogasd a zene fejlődését, terjedését az egész világon.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Analóg színek

Amikor a színeket vizsgáljuk, a különböző, szabályszerű összeállításokat a... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek Utazás