notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Pitcairn-szigetének mindössze 48 lakója van, de mindannyian földi paradicsomnak becézik

hirdetes

Ennek a szigetnek mindössze 48 lakója van, de egy igazi földi paradicsom

VZS

A Csendes-óceán déli részén található Pitcairn-szigetnek mindössze 48 lakója van, de mindannyian egy földi paradicsomnak hívják ezt a helyet. Ha szépet akarsz látni, akkor ezt feltétlenül nézd meg!

A Pitcarn-sziget, melynek csak 48 lakója van, de maga a földi paradicsom

A brit fennhatóság alatt álló Pitcairn-sziget a Csendes-óceán déli részén található. Lakossága mindösszesen 48 fő, akik mind azoknak a brit állampolgároknak a leszármazottai, akik annak idején felfedezték a szigetet. Ha valaki kikapcsolódásra vágyik, ezen a szigeten megkaphatja – itt ugyanis nyugodt az élet, boldogok az emberek és gyönyörű természet veszi körül az egész helyet.

A Pitcairn-sziget története:


 
A Baktérítőtől néhány kilométerre délre található, trópusi éghajlatú szigetet 1767-ben egy angol hajós, Philip Carteret fedezte fel. A sziget első telepesei a Bounty fellázadt matrózai és a Tahitiről magukkal hozott polinéziai őslakosok voltak, akik 1790-ben érkeztek a szigetre, összesen 27-en (a 9 angol lázadó,12 tahiti nő és 6 tahiti férfi). Henry Adams, más források szerint John Adams, a lázadó hajó utolsó életben maradt tagja békés, földművelő közösséget szervezett a szigeten.

A 48 lakosú Picarn-sziget történetének folytatásáért lapozz egyet!
hirdetes
 

A Pitcarn-sziget, melynek csak 48 lakója van, de maga a földi paradicsom

A sziget lakóit az angol nyelvre tanította, olvasási alapnak pedig az egyik hajóstiszt ládájában talált King-James kiadású angol nyelvű Bibliát használták. Jogrendjüket a Bibliából kiolvasott elvek alapján próbálták berendezni. Az angol-tahiti keveréknyelvben a középkori angol nyelv sajátosságai még ma is fellelhetőek, melyeket a középkori bibliakiadásból örökítettek át.

A szigetek címere láthatóan tartalmazza a földműveléskor is használt talicska motívumot, a virágot és a horgony felett egy Bibliát. A szigetek a külvilág számára 1808-ig ismeretlenek voltak, mivel a térképek rossz helyen jelezték, de akkor egy hajó újból felfedezte.

1838-ban Nagy-Britannia annektálta. 1856-ban a szigetnek már 194 lakója volt, amely túl soknak bizonyult, ezért a lakosok egy részét a Norfolk-szigetre telepítették, amely 1913 óta ausztrál szövetségi fennhatóság alatt van. 1902-ben Pitcairnhez csatolták az összesen 38 km² összterületű Henderson, Ducie és Oeno szigeteket.

hirdetes

A 48 lakosú Picarn-sziget történetének folytatásáért lapozz egyet!
 

A Pitcarn-sziget, melynek csak 48 lakója van, de maga a földi paradicsom

1952-től Fidzsi-szigetek és Tonga fennhatósága alá tartozott, de 1970-ben e szigetcsoportok függetlenné váltak, míg Pitcairn az új-zélandi brit főbiztos felügyelete alá került.


 
Adamstown, a szigetek fővárosa, 48 állandó lakosával „a világ legkevesebb lakosú fővárosa” címet viseli. A háztartások legtöbbjében van amatőr rádió, amivel kapcsolatban állnak a világgal, bár egyes hírek szerint rendelkeznek telefon-, és internet-hozzáféréssel is.

 

A 48 lakosú Picarn-sziget lélegzetelállító képeiért lapozz egyet!
 

A Pitcarn-sziget, melynek csak 48 lakója van, de maga a földi paradicsom

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás