notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

hirdetes

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

CsN

Ha a hálószobád picinek és zsúfoltnak hat, tehetsz ellene! Nézd meg ezt a pár alapvető szabályt, amelyet ha betartasz, nagyobbnak fog tűnni a hely anélkül, hogy falat kéne bontani.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#1 Dobáld ki a felesleges dolgokat!

Minden olyan apróság, amely nem feltétlen szükséges, csak rontja az állapotot. A sok díszpárna, a képek a falon, a sok pici gyertyatartó és mécses egyesével talán nagyon szépek, de összhatásban kisebbnek, és zsúfoltabbnak mutatják a teret. Szabadulj meg tőlük mihamarabb, és az eredmény máris látványos lesz!

Ha kevesebb, de nagyobb tárgyakkal rendezed be a szobád, az optikailag kinyitja majd a teret.

 

#2 Az ágy

Mindenki szeret nagy ágyon aludni, és erről nem is akarlak lebeszélni… De biztos, hogy szükséges, hogy az ágyad magas is legyen? A magas matracok, ágykeretek a szobát optikailag kisebbnek mutatják.

Olyan darabot válassz, amelynél az ágy matraca a lehető legközelebb van a földhöz.

A matrac kérdés különösen érdekes, hiszen az alvás minősége nagyban befolyásolja életminőséged is, így érdemes erre különös figyelmet fordítani. Ha a legjobbat szeretnéd, csakis a tempur matracokat ajánlom! Tökéletes alátámasztást nyújt, és biztos lehetsz benne hogy nem kell jövőre újra matracvásárláson törnöd a fejed.

hirdetes
 

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#3 Multimédiás eszközök a hálószobában

Gyakran találkozom olyan esetekkel, amikor a tulajdonos új tv-t vásárol magának, a régi, nagyobb darabot pedig jobb híján beteszi a hálószobába… Valóban jó érzés az ágyból filmet nézni, de a régi, robosztus tv-k szintén összenyomják a szobát! Ha teheted, ide mindenképpen egy falra szerelhető opciót válassz, vagy gondolkodj el rajta, hogy valóban szükséges-e a hálószobába az eszköz.

 

#4 A mintázat

A hálószobában gyakran sok helyen jelenik meg a textil, hiszen ez az a helyiség, amelyet a leginkább otthonosra szeretnénk tervezni. Ezzel együtt sokan használnak mintás anyagokat is, amely azonban egy pici hálószobába kimondottan rossz választás!

Az apró minták a szobát zsúfoltnak mutatják, a nagyobbak pedig kicsinek. A legjobb, ha a pici hálószobába nem teszel mintás darabokat.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#5 Világítás

Mivel a sötét szobák optikailag még kisebbnek tűnnek, ezért ügyelj rá, hogy megfelelő legyen a világítás. A legjobb, ha sok kisebb fényforrást használsz, például ledes lámpákat!

hirdetes

 

#6 Plafon

A kicsi tereknél alapszabály, hogy jó, ha megpróbálod felfelé vezetni a szemet. Így van ez a hálószobánál is, így nem árt, ha a plafont valami olyan világos színre fested, amely nem egyezik a többi fal színével. Minél jobban érvényesül a plafon, annál kevésbé érzékelhető, hogy pici a szoba.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#7 Színek

Ahogy arra már korábban utaltam, a sötét szoba optikailag mindig sokkal kisebbnek hat, mint a világos. Erre kell figyelned a festéskor is: ha a hálószobát világos színekkel ruházod fel ugyanis, sokkal nagyobbnak fog hatni! Akár egy teljesen fehér tematikájú hálószobát is készíthetsz, azzal biztosan nem lősz mellé!

 

#8 Tükrök

A tükör az egyik legjobb barátod, ha szeretnéd a kicsi teret nagyobbnak látszatni. Szerezz be minél több tükröt a hálószobába – sőt, ha teheted szerezz olyan beépített szekrényt amelynek tükrös az egész eleje!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba