notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

hirdetes

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

CsN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha a hálószobád picinek és zsúfoltnak hat, tehetsz ellene! Nézd meg ezt a pár alapvető szabályt, amelyet ha betartasz, nagyobbnak fog tűnni a hely anélkül, hogy falat kéne bontani.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#1 Dobáld ki a felesleges dolgokat!

Minden olyan apróság, amely nem feltétlen szükséges, csak rontja az állapotot. A sok díszpárna, a képek a falon, a sok pici gyertyatartó és mécses egyesével talán nagyon szépek, de összhatásban kisebbnek, és zsúfoltabbnak mutatják a teret. Szabadulj meg tőlük mihamarabb, és az eredmény máris látványos lesz!

Ha kevesebb, de nagyobb tárgyakkal rendezed be a szobád, az optikailag kinyitja majd a teret.

 

 

#2 Az ágy

Mindenki szeret nagy ágyon aludni, és erről nem is akarlak lebeszélni… De biztos, hogy szükséges, hogy az ágyad magas is legyen? A magas matracok, ágykeretek a szobát optikailag kisebbnek mutatják.

Olyan darabot válassz, amelynél az ágy matraca a lehető legközelebb van a földhöz.

 

A matrac kérdés különösen érdekes, hiszen az alvás minősége nagyban befolyásolja életminőséged is, így érdemes erre különös figyelmet fordítani. Ha a legjobbat szeretnéd, csakis a tempur matracokat ajánlom! Tökéletes alátámasztást nyújt, és biztos lehetsz benne hogy nem kell jövőre újra matracvásárláson törnöd a fejed.

hirdetes
 

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#3 Multimédiás eszközök a hálószobában

Gyakran találkozom olyan esetekkel, amikor a tulajdonos új tv-t vásárol magának, a régi, nagyobb darabot pedig jobb híján beteszi a hálószobába… Valóban jó érzés az ágyból filmet nézni, de a régi, robosztus tv-k szintén összenyomják a szobát! Ha teheted, ide mindenképpen egy falra szerelhető opciót válassz, vagy gondolkodj el rajta, hogy valóban szükséges-e a hálószobába az eszköz.

 

 

#4 A mintázat

A hálószobában gyakran sok helyen jelenik meg a textil, hiszen ez az a helyiség, amelyet a leginkább otthonosra szeretnénk tervezni. Ezzel együtt sokan használnak mintás anyagokat is, amely azonban egy pici hálószobába kimondottan rossz választás!

Az apró minták a szobát zsúfoltnak mutatják, a nagyobbak pedig kicsinek. A legjobb, ha a pici hálószobába nem teszel mintás darabokat.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#5 Világítás

Mivel a sötét szobák optikailag még kisebbnek tűnnek, ezért ügyelj rá, hogy megfelelő legyen a világítás. A legjobb, ha sok kisebb fényforrást használsz, például ledes lámpákat!

hirdetes

 

 

#6 Plafon

A kicsi tereknél alapszabály, hogy jó, ha megpróbálod felfelé vezetni a szemet. Így van ez a hálószobánál is, így nem árt, ha a plafont valami olyan világos színre fested, amely nem egyezik a többi fal színével. Minél jobban érvényesül a plafon, annál kevésbé érzékelhető, hogy pici a szoba.

Ezekre figyelj, ha pici hálószobád nagyobbnak akarod érezni!

#7 Színek

Ahogy arra már korábban utaltam, a sötét szoba optikailag mindig sokkal kisebbnek hat, mint a világos. Erre kell figyelned a festéskor is: ha a hálószobát világos színekkel ruházod fel ugyanis, sokkal nagyobbnak fog hatni! Akár egy teljesen fehér tematikájú hálószobát is készíthetsz, azzal biztosan nem lősz mellé!

 

 

#8 Tükrök

A tükör az egyik legjobb barátod, ha szeretnéd a kicsi teret nagyobbnak látszatni. Szerezz be minél több tükröt a hálószobába – sőt, ha teheted szerezz olyan beépített szekrényt amelynek tükrös az egész eleje!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Hálószoba

Lakberendezési szakszótár

Tető szigetelés

A tető szigetelése már 5-8%-kal csökkenti a fűtési költségeket. Megcsinálhatjuk magunk is,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 211

Átlagos értékelés: 4.8