notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

hirdetes

Dagasztás nélküli parasztkenyér

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legfinomabb kenyér receptjét hoztam ma el nektek, ráadásul ezt a parasztkenyeret még dagasztani sem kell! Ha valódi kenyeret akarsz készíteni, ezt a receptet használd!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

Ma bemutatjuk nektek egy olyan ízletes kenyérnek a receptjét, amely dagasztás nélkül készül. Ilyen kenyeret sütöttek régen is, ez az IGAZI kenyér, amit manapság már nem lehet megkapni a boltokban. Most megmutatjuk, hogy egyáltalán nem nehéz házi kenyeret sütni! Olyan ínycsiklandó lesz, mintha a nagymama készítette volna! Ez az igazi parasztkenyér, ha egyszer megcsináltad, soha többé nem akarsz majd boltit venni!

 

Hozzávalók:

530 g liszt,

10 g friss élesztő,

420 ml víz,

1 kiskanál só.

 

A parasztkenyér elkészítéséhez lapozz egyet!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

Parasztkenyér elkészítése:

Tegyük az élesztőt kevés meleg vízbe és hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk át és tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze közepes keménységű tésztává. A tésztához még önthetünk egy kevés vizet, ha nem elég lágy. Takarjuk le a tálat egy fóliával és hagyjuk a kenyértésztát állni, szoba hőmérsékleten 2 órán át. Amikor a tészta a duplájára nő, tele lesz apró kis buborékkal, dagasztás nélkül is. Takarjuk le a tésztát fóliával és tegyük a hűtőbe, egy éjszakára.

hirdetes

 

Másnap lisztes kézzel vegyük ki a tésztát a tálból, lisztezett deszkán formázzuk meg kerekre, majd egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és szórjuk meg egy kis liszttel. Tegyük bele a kenyértésztát és hagyjuk állni 40 – 60 percig. Melegítsük elő a sütőt 235 fokra. A megformázott kenyérre készítsünk 3 vágást, egymás mellett, majd tegyük be sülni. Egy másik tepsibe tegyünk 1,5 pohár forró vizet és tegyük be ezt is a sütőbe. Süssük a kenyeret 45 percig, majd tegyük egy tányérra és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: a friss élesztő helyett használhatunk szárított élesztőt is, a fentiekben említett liszt mennyiségéhez 4 g szárított élesztő szükséges. Ez a kenyértészta hűtőben tárolható 2 hétig is.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Szúnyogriasztó

Házilag sokkal jobb, kellemesebb illatú és vegyszerektől mentes szúnyogriasztót... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 5.0