notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hagyományos paradicsomos káposzta recept egészségesen!

hirdetes

Kedvenc paradicsomos káposzta receptünk EGÉSZSÉGES változatban!

Bartók Vivien

Nekem egy nagy kedvencem a paradicsomos káposzta! Kíváncsi vagy, hogyan tudod sokkal egészségesebb változatban elkészíteni? Néhány egyszerű hozzávaló, gyors elkészítés és kész is vagyunk! Mutatom az újragondolt receptet!

Paradicsomos káposzta egészségesen, ahogy szereted!

Paradicsomos káposzta recept egészségesen:

Hozzávalók:

  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 darab kicsi fej káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
  • alacsony zsírtartalmú vagy laktózmentes tejföl

Elkészítése:

A káposztát és a hagymát vékony csíkokra felszeleteljük vagy ha van gyalunk, akkor legyaluljuk. Egy fazékban odatesszük őket főni, de a víz nem kell, hogy ellepje a káposztát, ugyanis a fedő alatt a hő hatására körülbelül a felére esik majd össze. Ízlés szerint teszünk rá egy csipetnyi sót.

Amikor úgy érezzük, hogy megpuhult a káposzta, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Kicsit várunk, hogy még párat rottyanjon, majd besűrítjük. Ezt körülbelül 3 evőkanál olívaolaj és 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt elegyével érhetjük el, tehát rántást készítünk.

hirdetes

Rántás készítése:

Liszt és zsiradék (libazsír, sertészsír, vaj vagy olaj) keveréke. Nem összekeverendő a habarással, mert a habaráshoz tej vagy tejföl szükséges zsiradék helyett.

Először a zsiradékot kell közepes lángon/ fokozaton felmelegítjük, ezt követően pedig hozzáadjuk a lisztet. Kicsit krémes és nem túl „folyós” állagot kell kapni, majd 3-4 perc alatt megpirítani. Pirítással a liszt karamellizálódik, az íze megváltozik, ezáltal az ételeknek jellegzetes ízt és színt ad. Én pirospaprikát is szoktam hozzáadni egy teáskanállal.



Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a káposztához a rántást, majd ízlés szerint adunk hozzá édesítőt. Egyet forr és lehúzzuk.

hirdetes

Igazából az édesítő fajfájától is és a mi szájízünktől is függ, hogy mennyit érdemes beletenni. Én édesen szeretem és folyékony édesítőszert használok, így mindig kicsit teszek és kóstolom folyamatosan. Vigyázni kell vele, mert nem olyan mint a cukor, sokkal kevesebb kell belőle!

Tálalás:

Ha szeretnénk hozzá fasírtot, akkor vagy csirkemellből daráljuk hozzá a húst, vagy lehet kapni a boltban disznó/pulyka/marha darált húst, melynek a zsírtartalma 7% alatt van. Mindenképp ezt a verziót használjuk. Ha pedig kenyeret is szeretnénk hozzá, akkor itt találsz hozzá házilag elkészíthető egészséges kenyér recepteket!

Jó étvágyat hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Citrom

A citrom déligyümölcs és egyben fűszer is a citrusfélék csoportjából. Népies nevei:... Tovább

Kerámia

Kerámiaművészetből 1964-ben indult el Gmundenben a nemzetközi szimpozionmozgalom. 1969-ben... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Háztartás Konyha Recept Színes ötletek