notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sütés nélküli karácsonyi desszert - Panna cotta készítése

hirdetes

Sütés nélküli karácsonyi desszert - Panna cotta készítése

VZs

Készíts te is isteni finom panna cottát a karácsonyi ünnepekre, mostani cikkemben megmutatom a legjobb receptet! 

Sütés nélküli karácsonyi desszert - Panna cotta készítése

Ha nincs sütőtök vagy egyszerűen csak nem szeretnétek bajlódni a sütögetéssel, akkor készítsetek egy isteni finom Panna cottát! Mennyei desszert lesz belőle, garantáltan mindenki szereti!

Hozzávalók: 6 dl tejszín, 2 dl tej, fél vaníliarúd belseje, 10-12 dkg kristálycukor.

Elkészítése: A hozzávalókat egy edényben összeforraljuk (vigyázzunk, mert nagyon hamar kifuthat), majd levesszük a tűzről és kézi habverővel egyenként négy lap zselatint hozzákeverünk. Folyamatosan kevergetve, lassan feloldódik a forró elegyben a zselatin. Ha bizonytalanok vagyunk, egy szűrőn átszűrhetjük. Előkészített kis edényekbe, poharakba kiadagoljuk a folyékony panna cottát és betesszük a hűtőbe. 2-3 óra múlva már megdermed, pudingszerű állagú lesz, így rákanalazhatjuk a gyümölcsvelőt.

hirdetes

 

Gyümölcsvelő elkészítése: kb. fél zacskó mirelit gyümölcsöt (málna vagy eper vagy erdei mix) kis edényben, csepp vízzel, 1-2 evőkanál kristálycukorral felfőzzük, a végén kb. 1 dl vízben elkevert 1 csapott ek. kukoricakeményítővel besűrítjük. Ha langyosra hűlt, a panna cottára kanalazzuk. Jó, ha fanyar kicsit, kompenzálja a kissé édes panna cottát. Jó étvágyat hozzá!

Bukovinszkyné Miskolczy Gabriella receptje

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció