notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Világszerte pánik tört ki az Ebola-járvány miatt

hirdetes

Világszerte az Ebola-járványtól rettegnek

Petra

Az Ebola-járvány világszerte pánikot kelt, különösen azokban az országokban, ahonnan rendszeresen tömegek utaznak az öreg kontinensre. Több ország is lezárta a repülőjáratait a három fertőzött ország felé és az egészségügyi szakemberek is gőzerővel keresik a megoldást erre a problémára. Egyelőre azt szeretnék elérni, hogy ne terjedjen szét még jobban a vírus.

Ebola

Eddig három afrikai ország érintett az Ebola-járványban, ami világszerte hatalmas pánikot váltott ki. Viszont most úgy néz ki, valaki áthurcolta magával Nigériába is a vírust. A hírek szerint a „tettes” egy libériai férfi volt, akin elég feltűnően mutatkoztak a vírus tünetei. A férfi ráadásul ezek után két nemzetközi repülőre is felszállt. Már a repülőút elején sem érezte túl jó magát, viszont amikor megérkezett a lagosi repülőtérre, összeesett és öt napon belül meghalt. Ez lehet az oka annak, hogy egy nigériai és egy nyugat-afrikai repülőtársaság felfüggesztette azokat a járatokat, amik Guineába, Sierra Leoneba és Libériába indulnak.

Ebola

Viszont nemcsak Afrikában pánikolnak a halálos vírus miatt, hanem szerte a világon. Ausztráliában vörös riasztást adtak ki a járvány miatt és az USA-ban szintén nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ellenőrizzék az Afrikából érkezőket. Viszont a legnagyobb pánik talán az Egyesült Királyságban van, ahonnan évente több százezren utaznak Nigériába. De az egészségügyi szakemberek se tétlenkednek, akik folyamatosan kutatják a fertőzött embereket amellett, hogy keresik a megfelelő ellenszert. Sajnos a vírust egyelőre még csak kezelni tudják, véglegesen megállítani nem. Ahhoz arra lenne szükség, hogy megtalálják a betegség forrását, viszont még nem tudják, hogy honnan indult el ez a betegség.

Ebola

A betegségre jellemző a 21 napos lappangási idő. Szerencsére levegőben nem terjed, csak testnedvek által. A vírus viszont többnyire halálos kimenetelű, amit általában vérzéses sokk okoz, viszont aki túléli, az is minimum két hónapig is lábadozik és a vírust akár fél évig is hordozhatja. A vírus egyik felfedezője, dr. Peter Piot szerint meg lehet fékezni a járványt. Előny ugyanis, hogy a vírus csak testnedvekkel terjed. A szakember szerint a higéniai szabályok megfelelő betartásával, karanténnal és védőruhákkal elejét lehetne venni ennek a problémának. De az jelentene igazi előrelépést, ha megtalálnák a betegség gyökerét.

Ebola

Nagyban nehezíti a helyzetet, hogy a vírus által letarolt három afrikai ország lakói egyáltalán nem bíznak az orvostudományban és gyakorlatilag menekülnek az orvosok elől. Sőt, olyan is megesett már, hogy hazalopták a betegeiket. Az ottani őslakosok valószínű, inkább a hagyományos gyógyászatban hisznek, a kórházakkal szemben pedig bizalmatlanok. Pedig csak a kórházakban van esélyük arra, hogy meggyógyuljanak és túléljék ezt a halálos kórt.

 

Az egész világ pánikol az Ebola-járvány miatt, viszont itt a Kárpát-medencében kevésbé kell tartanunk tőle. Ugyanis ez az éghajlat nem kedvez ennek a vírusnak; de ha esetleg mégis betörne Európába ez a járvány, először valószínűleg Párizst támadná meg, vagy az Egyesült Királyságot, ugyanis ezekbe az országokba utaznak leggyakrabban Afrikából.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás