notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Oxigéntermelő algapavilonokat készített a magyar építész. Búcsút inthetünk a szmognak!

hirdetes

Oxigéntermelő algapavilont készített egy magyar építész! Többé nem lesz gond a szmog!

Egy magyar építésznek hála, búcsút mondhatunk a szmogos városoknak! Oxigéntermelő algapavilonokat készített Miklósi Ádám, amik nagyon ígéretesek a légszennyezés csökkentésének szempontjából.

Oxigéntermelő algapavilonokat készített a magyar építész. Búcsút inthetünk a szmognak!

Sajnos egyre nagyobb veszélyben van a Földünk és egyre fontosabb, hogy védjük környezetünket. Az egyik legnagyobb probléma a légszennyezés. Szerencsére sokan igyekeznek különféle módszereket kiagyalni, hogy enyhítsenek a problémán.

Miklósi Ádám, magyar építész, csodálatos újdonsággal állt elő. Létrehozott egy algapavilont, ami nagyon ígéretes a légszennyezés csökkentésének szempontjából.
Egy felmérés szerint a Földön élő emberek csupán 8%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége „megfelelő”, azaz nem tartozik az enyhén veszélyes kategóriába. 

Ádám szerint ezt az értéket magasabbra is lehetne tornázni, az oxigéntermelő algák segítségével. 

Mind hallhattunk már elektromos berendezésekről és szobanövényekről melyek igen kedveltek, légtisztító hatásuk miatt. Az algák viszont az összes megoldás közül a legjobbnak bizonyultak. Ezek a tengeri növények, (a többi növényhez hasonlóan) fotoszintetizálnak, tehát a kilélegzett szén-dioxidot megkötik és nagy mennyiségű oxigént termelnek. 

hirdetes

Sokan nem is sejtik, de a légszennyezettség ma már olyan stádiumba ért, hogy egy kalap alá vehetjük a globális felmelegedés okozta veszélyekkel. Ezeket a problémákat pedig sürgősen komolyan kell vennünk!

Az emberek által kibocsátott szén-dioxidot a közvetlen környezetünk, a fák és óceánok bontják le/alakítják át, viszont rohamosan csökken a fák mennyisége és nő az óceánok szennyezettsége. 

Hogyan is működik az oxigéntermelő algapavilon?

hirdetes

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a magyar építész által létrehozott algapavilon hordozható, tehát rendkívül praktikus. Gyakorlatilag akárhol felállíthatjuk, és nincs szükség a működéséhez semmilyen plusz energiára, hisz’ napelemmel működik. A közepén egy „algaszökőkút” van, amely víz helyett folyamatosan oxigént „lövell ki” azaz bocsát ki. Szinte olyan, mint egy bár, csak frissítő italok helyett életmentő oxigént kapunk. 

Miklósi Ádám találmánya már nemzetközi szinten is elismert. Az Inhabitat Biodesign nevű versenyen a Gyógyító helyek kategória első helyezettje lett a pályázat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Nyaralás, hotelek Természet Újrahasznosítás