notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

otthon

hirdetes

5 fontos tényező, ami otthonosabbá tesz egy házat

Józan Szilvia

Egy ház, már nem csak egy lakás, vagy egy hely ahol élhetünk, hanem sok esetben igazi otthon is. Bár a hétköznapokban egymás szinonimái, mégis nagy a különbség köztük. A ház, vagy lakás csak egy épületet jelent, míg az otthon mindig valami pozitív felhangot kap, és arra utal, hogy a háznak feltétlenül lakói vannak. Ezért összegyűjtöttünk 5 fontos tényezőt, ami segít otthonosabbá tenni egy házat.

otthon

„Belakott környezet”

 

A belakott környezet semmiképpen sem egyenő a lelakott házzal. Ez a kifejezés ara utal, hogy a házban látszik, hogy emberek élnek, és nem egy sterilizált, vagy éppen múzeumi helységek halmaza. Ha minden naponta használatos eszközt elpakolunk, és alig marad elől pár holmi, főleg műtárgyak, arra a helyre nem az otthonos jelző illik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a rendetlenség otthonosabbá teszi a házat, hanem hogy a mindennapi természetes holmikból nyugodtan hagyjunk elől pár dolgot.

 

otthon

 

Kényelmes bútorok

 

Egy munkával töltött fárasztónap után, semmi sem jobb érzés, mint hazatérni és kényelembe helyezni magunkat. De mi van akkor, ha csupa olyan bútorral rendelkezünk, ami ugyan nagyon jól néz ki, csak éppen nagyon nem kényelmes? Kutatások irányultak a kérdés megválasolására, és kiderült, hogy a szemre kényelmes, és valóságban is kényelmes bútorok a házban, sokkal nagyobb elégedettséget váltanak ki az emberekből hosszútávon, mint a nagyon trendi, de kényelmetlen darabok. Az emberek szívesebben tértek haza, ha kényelmes bútorokkal rendezték be házukat. A kényelmes bútor, így sokban hozzájárul, hogy otthonosan érezhessük magunkat.

hirdetes

 

otthon

 

Személyes tárgyak

 

Egy ház, ahol nincsenek személyes tárgyak, biztos nem nevezhető otthonnak. Minden házban mást jelentenek a személyes tárgyak. Legtöbbször fényképek, rajzok, kedves tárgyak elhelyezését jelenti. A lényeg, ha ránézünk, valami emlék jut eszünkbe róla, így már nem pusztán egy díszítő elemről beszélünk. Az ilyen tárgyaknak története van, és sokszor tükrözi az ott élők személyiségét, jó, vagy éppen rossz tulajdonságait. Ritkn találkozni olyan hosszabb ideje lkott házzal, ahol nincs egy személyes tárgy sem díszítőelemnek használva.

 

otthon

 

Tisztaság

 

Sokak megfogalmazásában a rend és a tisztaság elválaszthatatlan fogalmak. Fontos, hogy egy ház tiszta legyen, vagyis rendesen végezzük el nem csak a mindennapi tennivalókat, hanem a nagytakarításokat is. Legtöbb esetben a por elleni kűzdelem a legnehezebb, de érdemes erre is figyelni. Egy tiszta, teljesen kitakarítptt ház sokkal otthonosabb képet nyújt. Ezt magunk is megfigyelhetjük, ha nagyobb takarítások előtt alaposan megfigyeljük a házat, majd a munka elvégézse után is körül nézünk.

hirdetes

 

otthon

 

Szeretsz itt élni?

 

A legegyszerűbb kérdés, amelynek megválaszolásával végképp eldönthető, hogy sikerülhet-e otthonossá tenni egy házat. Hiszen ha nem szeretünk ott élni, akkor hiába is próbálunk pozitív környezetet teremtwni. Az állandó elvágyódás miatt nem fogjuk tudni otthon érezni magunkat. Ilyenkor próbáljunk meg a környezetet úgy megváltoztatni, hogy jobban érezzük magunkat a házban. Ha sehogy sem tudjuk elérni, hogy megszeressük a környezetet, a házat, akkor érdemes lehet a költözés mellett dönteni.

 

otthon

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok