notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nézd meg, hogy hogyan hűsítheted le könnyedén a nyári melegben az otthonodat!

hirdetes

Így hűtsd le otthonodat a forró nyári napokon

LK , GE.

Habár sokan mindennél jobban várják a meleg nyári napokat, a forróság ilyenkor gyakran elviselhetetlenné válik és az emberek kénytelenek találni valamit, amivel lehűthetik magukat. A légkondicionáló berendezések persze segíthetnek, de mi van, ha az embernek nem áll módjában beszereznie egy ilyen készüléket, vagy egyszerűen csak szeretne természetesebb módon lehűlni? Szerencsére van néhány trükk, amikkel hűvösebbé varázsolhatod otthonod, hogy átvészelhesd a legforróbb nyári napokat is!

Nézd meg, hogy hogyan hűsítheted le könnyedén a nyári melegben az otthonodat!

Így hűtsd le otthonodat a nyári forróság kellős közepén

A nyári napokon rendkívül fontos, hogy kellőképpen le legyen hűtve a szobánk, elvégre nagyobb problémát is okozhat a hosszasan eltöltött ídő egy légmentes területen. Nézzük meg, milyen módszerek állnak rendelkezésre, ahhoz, hogy lehűtsük a szobát.

  1. Ventillátor és víz

Az első módszerhez egy vödör hideg vízre, egy elválasztó függönyre és egy ventillátorra lesz szükséged. Lógasd fel a függönyt és helyezd a vízbe az alját, hogy magába szívhassa azt. Állítsd mögé a ventillátort és hagyd hogy rád fújja a hideg levegőt a vizes függönyön keresztül.

hirdetes
  1. Sötét szoba

A második módszer a sötétbe burkolt szoba. A tűző nap melege ott a legerősebb, amire fénye közvetlenül rávetődik, így érdemes leárnyékolni szobád is, hogy ne fűtsék fel csillagunk sugarai. A leghatékonyabban sötét színű sötétítőfüggönyökkel zárhatod ki a napsugarakat szobádból. Ha csak ezért nem szeretnél új függönyöket beszerezni, akkor egyszerűen húzd le a redőnyt szobádban, legalább addig, amíg pont oda süt a nap.

  1. Huzat

hirdetes

A harmadik módszerhez a huzat erejét hívhatod segítségül. Ha huzatot tudsz csinálni szobád és egy másik szoba között, akkor önts néhány liter hideg vizet egy lavórba, helyezd azt a huzat útjába és hagyd, hogy rád fújja a hűvösebb levegőt.

  1. Leveles növények

A negyedik módszer a leveles növényekre épít. Ha van néhány nagylevelű növény otthonodban, akkor vidd őket az ablakok közelébe. Leveleik rengeteg hőt képesek felfogni, amivel valamelyest lehűtik környezetüket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás