notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szigeteld le otthonod - 4 tipp!

hirdetes

4 olcsó tipp otthonod szigetelésére

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha házad nincsen leszigetelve, akkor mélyen a zsebedbe nyúlhatsz, ha megérkezik a fűtésszámla... Íme 4 rendkívül olcsó tipp, mellyel leszigetelheted otthonod!

Szigeteld le otthonod - 4 tipp!

Akár esik a hó, akár nem, a tél általában fagyos hőmérsékletekkel jár, ha pedig házad nincs megfelelően leszigetelve, akkor jóval mélyebbre kell majd nyúlnod a zsebedbe, amikor megérkezik a fűtésszámla. A hidegproblémát (és a költségeket) tovább fokozhatja, ha az otthonod melegen tartásáért felelős berendezés nem képes az egész épületet – vagy legalább a szükséges helységeket – befűteni. Ezt sokan hősugárzók beszerzésével igyekeznek ellensúlyozni, ami további költségeket jelent.

 

A falak szigetelése tehát a leggazdaságosabb hosszútávú megoldás ezekre a problémákra, de sajnos nem a legolcsóbb. Azonban ha idén nem fér bele az éves költségvetésedbe, akkor is tehetsz azért, hogy otthonod melegét (legalább is egy részét) megőrizd. Lássunk néhány házi praktikát, amelyek segítségével szigeteltebbé teheted házad!

 

Zárj el minden olyan nyílást, ahol kiszökhet a meleg levegő

A szigetelőszalagok és tömítések segíthetnek mindenféle kisebb rés elzárásában az ablakaid vagy ajtóid keretei körül. Ezek olcsón beszerezhetők, és nagyon gyorsan felszerelhetők. Egy másik megoldás öntapadós szigetelő csíkokat alkalmazni.

hirdetes

 

Lapozz egyet és mutatom, hogyan szigeteld le otthonod a hideg ellen!

Szigeteld le otthonod - 4 tipp!

Szerezz vastag függönyöket

A vastag függönyök segítenek benn tartani a meleget otthonodban. Ha nem szeretnél csak ezért teljesen új függönyöket vásárolni, akkor rögzíts valamilyen vastagabb bélést meglévő függönyeidre (gyapjú, vagy akár egy műanyag zuhanyfüggöny is megteszi).

Nap közben tartsd széthúzva őket, hogy a napfény besüssön és melegítse a szobát, naplementekor pedig húzd őket össze, hogy ne engedjék kiszökni a meleget.

hirdetes

 

Használj huzatfogót a huzatos ajtóknál

Huzatfogókat ugyan vásárolhatsz az üzletekben, de házilag is készíthetsz magadnak ilyen alkalmatosságot. A huzatfogó lényegében egy vastag szövetguriga, amit az ajtók vagy ablakok alá szokás fektetni, hogy gátolja a huzatot okozó légáramlást. Házilag például régi harisnyákból, párnatömítésből és kukoricamagból állíthatók össze.

 

Lapozz egyet és mutatom, hogyan szigeteld le otthonod a hideg ellen!

Szigeteld le otthonod - 4 tipp!

Zárd el a padlás réseit

A legtöbb otthonban a padlásban köt ki a megtermelt hő, ahol nem sok hasznát veszik az alacsonyabb szinteken tartózkodók. Habár jó eredményeket érhetsz el egy réteg habszivacs szigeteléssel a padláson, némi reflektív fólia is segíthet a hő megtartásában, ráadásul sokkal olcsóbban.

 

Elég csak a padlás szarufáihoz szögelni a fóliákat, amik reflektív felületükkel visszaverik a hőt az élettérbe. Más maradandó szigetelésekhez hasonlóan ez a megoldás időigényes ugyan, de jóval olcsóbb is. Hosszú távon is jól jöhet, de egy valódi, profi szigetelést nem helyettesíthet 100%-os hatékonysággal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Lakásbemutatók Lakásfelújítás

Lakberendezési szakszótár

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Vintage

A vintage szó jelentése: régies, antik, kopottas. A vintage stílus az 1900-as évek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 5.0