notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mutatunk néhány zseniális tippet otthonod rendszerezésére!

hirdetes

12 zseniális tipp otthonod rendszerezésére

LK

A gyerekek ügyes-bajos dolgainak intézése, a háztartás életben tartása és a munkahelyi teljesítmény fenntartása egyenként is komoly feladatnak bizonyulhatnak. Ha viszont az embernek egyszerre kell a hátán viselnie mindet, akkor ott már sok ember eléri a limitét.

Mutatunk néhány zseniális tippet otthonod rendszerezésére!

A józan és ilyen helyzetekben csak úgy őrizhető meg, ha az ember otthona rendezett és rendszerezett. Nem, mi most nem feltétlenül makulátlan, csillogó-villogó konyhákra és fürdőszobákra gondolunk. A rendezettség lényege az, hogy az ember gördülékenyebben végezhesse hétköznapi feladatait.

A cél tehát egy olyan biztos alapot megteremteni, ami az összes otthon vállalt szerepedet támogatja! Ebben hivatottak segíteni az alábbi egyszerű tippek is!

1. Tedd rendszerezésed központjává egy konyhai szekrény belsejét

Alakíts ki egyfajta „rendközpontot” egy konyhaszekrényed ajtaján belül, ahová bekerülhet a Wi-Fi jelszó, a jegyzetek, a kuponok, stb. Vágj méretre egy lap táblafóliát, és írj fel minden fontos tudnivalót rá, hogy valahányszor kinyitod a szekrényt, mindig emlékeztethesd magad róluk.

2. Ne hagyd üresen a falakat

Akassz vászonkosarakat a falra (akár sorban, akár oszlopos elrendezésben, ahogy jobban elférsz). Ezekbe aztán mindenféle játék, újság vagy bármilyen apró holmi bekerülhet.

3. Kábelek az asztalon? Így bánj el velük…

Fogj egy képtartó polcot és egy fúróval készíts rajta lyukakat. Ez után akaszd fel a falra és vezesd át rajta a töltőkábeleket, amik ezentúl nem lesznek többé útban az asztalodon.

hirdetes

4. Jelölj ki helyet a kimenő dolgok számára

Jelölj ki egy részt az előszobában, ahol elhelyezheted az otthonodból kimenő dolgokat (csomagok, feladandó levelek, csekkek, kölcsönvett holmik). Ezzel egyrészt helyet szabadítasz fel otthonod többi részében, másrészt nem fogod elfelejteni őket.

Mutatunk néhány zseniális tippet otthonod rendszerezésére!

5. Pakolj mindent a helyére!

Ha kell, akkor szerezz be külön kosarakat, akasztókat, vagy akár kisebb szekrényeket is, hogy minden a helyére kerülhessen – és használd is őket! Mindig mindent tegyél vissza a helyére, miután már nincs rá szükséged.

6. Optimalizáld otthonod saját szokásaidra

Biztosan neked is van napi rutinod – tegyél minden szükséges dolgot oda, ahol a legjobban kézre esik a napi teendők lebonyolítása közben.

hirdetes

7. Legyen egy kis kosár a dohányzóasztalodon

Egy kisméretű, nyitott kosár a dohányzóasztalon biztosítja, hogy legyen helye a távirányítónak, ami ezek után sosem tűnik majd el a kanapé párnái között.

8. Szabadulj meg a CD tokoktól

Búcsúzz el a CD tokoktól és hengerektől és pakold át lemezeidet egy CD tartó táskába. Ha igazán helytakarékos megoldásra vágysz (és iTunes felhasználó vagy), akkor add hozzá összes zenédet a könyvtáradhoz, és ezek után csak digitális formában vásárolj zenéket.

Mutatunk néhány zseniális tippet otthonod rendszerezésére!

9. Legyen kuka minden szobában

Megesett már veled, hogy rád támadt a lustaság, valahányszor ki kellett dobnod valamit, de nem volt kuka a közelben, ezért inkább az asztalon hagytad? Egy egyszerű műanyag kuka nem drága, mégis segít tisztán tartani egy egész szobát.

10. Szabadulj meg a felesleges holmiktól 

Valahányszor valami olyan dolog kerül a kezeid közé, amire tudod hogy már sosem lesz szükséged (lejárt termékek, kinőtt vagy szakadt ruhák, stb.), szabadulj meg tőle minél előbb!

11. Alakítsd ki takarító rutinodat

Írd össze minden általános takarítással kapcsolatos teendődet és tűzd vagy ragaszd ki őket egy üzenőtáblára otthonodban.

12. Tartsd egy helyen a takarítószereket és eszközöket

Nevezz ki egy felakasztható kosarat a kisebb tisztítóeszközöknek és abban tárold őket ahelyett, hogy a pulton foglalják el az értékes felőletet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés

A festést egy szakemberrel végeztethetjük el, de mi magunk is megcsinálhatjuk, nem nagy... Tovább

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kiegészítők Színes ötletek