notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ha szeretnéd eladni az otthonodat, ezeket a tippeket mindenképp érdemes elolvasnod!

hirdetes

Így adhatod el otthonodat gyorsan

LK

Eljött az idő, amikor meg kell válnod korábbi otthonodtól. Talán találtál egy jobb helyet, esetleg megörököltél egy házat, amire nincs szükséged – bármilyen okból is, szeretnéd minél előbb értékesíteni a tulajdonodban álló házat vagy lakást.

Ha szeretnéd eladni az otthonodat, ezeket a tippeket mindenképp érdemes elolvasnod!

Persze mindenki tudja, hogy egy kiváló első benyomás nagyon fontos az érdeklődő vásárlók meggyőzéséhez, de ennél jóval többet tehetsz azért, hogy hamar kezet rázhass az otthon új tulajdonosaival.

A következő tippek pontosan ebben segíthetnek!

Kezd mindjárt a helyes árral

Az otthonhirdetők gyakran úgy gondolják, hogy érdemes eleinte magas árat szabni az otthonra, majd lassan, fokozatosan csökkenteni azt, amíg el nem sikerül adni. Azonban ezzel csak egy sokkal hosszabb eladásra számíthatsz.

Ha túl magas áron hirdeted az otthont, akkor a legtöbb otthonkereső elkerül majd, mert azt hihetik, hogy nem vagy hajlandó alkudni belőle.

Csinosítsd ki utcafrontot

Tiszta udvar, rendes ház – ha nincs szépen karban tartva az előkert, akkor nem várhatod azt, hogy az otthon jó első benyomást keltsen az érdeklődőkben (persze ez a lakásokra nem feltétlenül vonatkozik). Ha kell, akkor ültesd újra az egész utcafrontot, takarítsd el a gyomokat és gereblyézd össze a szemetet is.

Ugorj fejest egy kinti és benti felújításba

Új lámpák, egy friss réteg festés, egy rendbe rakott hátsó udvar, stb. Minden, amivel otthonodat szebbé teheted egy új csábító elem lesz az érdeklődők szemében. Ha valamiről úgy érzed, hogy felújításra szorul, akkor ne habozz!

hirdetes
Ha szeretnéd eladni az otthonodat, ezeket a tippeket mindenképp érdemes elolvasnod!

Szabadulj meg a rumlitól és a személyes tárgyaktól

Minél kevesebb felesleges dolog van egy házban, annál nagyobbnak tűnik majd. Ezért szabadulj meg minden helyfoglaló tárgytól, és szállítsd el azokat a bútordarabokat, amiket meg szeretnél tartani magadnak. Továbbá tüntess el minden családi, politikai és vallási tárgyat és képet, hogy az érdeklődők a saját családjukat tudják elképzelni az otthonban, ne pedig a tiédet.

Rendezd át a szobákat szerepköreik szerint

Egy konyhát és egy fürdőszobát nem igazán kell átalakítanod, hiszen egyértelmű a rendeltetésük, azonban ha van néhány olyan helység, amiről az ember nem mondaná meg azonnal, hogy milyen célt szolgálnak, akkor érdemes a megmaradt bútorokat úgy elrendezni benne, hogy egyértelműen utaljanak erre (például otthoni irodák).

Légy rugalmas

Készülj fel azokra is, akik reggel, este, vagy hétvégén szeretnék megnézni a házat, méghozzá minél hamarabb. Ezeket a lehetőségeket érdemes a hirdetésekben is feltüntetni, de csak akkor, ha tényleg képes leszel biztosítani őket.

Távolítsd el a háziállatokat

Illetve minden mást is, ami hozzájuk tartozik – játékok, etetők, almok, stb. (ha nem tudsz mindent elszállítani, akkor lehetőleg rejtsd el őket). A lényeg, hogy a leendő tulajdonosok még csak ne is sejthessék, hogy valaha állatok éltek a házban. A legkeményebb feladat valószínűleg az állatszőr eltakarítása lesz.

hirdetes
Ha szeretnéd eladni az otthonodat, ezeket a tippeket mindenképp érdemes elolvasnod!

Hirdesd meg az otthont minden komolyabb online csatornán

Itt nem csak az egyértelmű ingatlanos webhelyekre gondolunk. Használd ki a Facebook és más közösségi oldalak lehetőségeit is, ahol gyorsabban és könnyebben elérheted a lehetséges vásárlókat.

Mellékelj egy jó adag előnyös fotót az otthonról

Habár az otthonvásárlásnál számos fontos tényező van, amit a fényképek nem adnak át, de biztos lehetsz benne, hogy semmi más nem kelti fel úgy az emberek érdeklődését, mint néhány mutatós fénykép.

Írj pár sort a környékről

A hirdetésben ne feltétlenül csak a házról, hanem annak környezetéről (parkok, utcák, stb.) is mellékelj néhány képet. Ha van a közelben gyógyszertár, park, pék, buszmegálló vagy egyéb hasznos hely, akkor sorold fel őket a leírásban. Ne csak az otthont próbáld eladni, hanem a velejáró életvitelt és lehetőségeket is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás