notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ötletek nagy belmagasságra

hirdetes

Így használd ki a nagy belmagasságot!

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

A klasszikus pesti bérházak híresek a nagy belmagasságukról  és tágas szobáikról. Sajnos sokan nem is tudják, hogy ez micsoda lehetőség  és mennyi mindent ki lehet hozni egy ilyen kialakítású lakásból. Mi most erre mutatunk néhány alternatívát szűkebb és tágabb költségvetésből is! Lapozd végig a cikket és nyerj Te is szuper ötleteket!

Galéria nagy belmagassághoz
Az ilyen nagy belmagasságok kiválóan alkalmasak egy galéria kialakítására! A galéria lehet olcsóbb vagy drágább is, attól függően, hogy mennyire nagyszabásúak az elképzeléseink, és mennyit kell változtatni a lakáson a mi igényinkhez. A következő oldalakon láthattok példát arra is, amikor belsőépítészeti munkálatokat is meg kell fizetni és így kerül kialakításra a szoba, de olyat is mutatunk ami egyszerűbb ácsmunkával is elkészíthető és mégis nagyon praktikus és mutatós.
 
 
Galéria nagy belmagassághoz
Ezen a képen egy olyan megoldást láthattok, ami szinte egészen egyszerűen kivitelezhető. Látható, hogy a szoba nagy belmagasságának köszönhetően a galéria nem veszi el az ember tágas benyomását. Praktikusan és kellemesen osztja ketté a belső teret, miközben igazán hangulatossá és otthonossá is teszi azt. A vidám, élénk színek pedig erősítik a világos és fiatalos lakás képét. Csak a megfelelő színeket és tapétákat kell kiválasztanunk és máris modern, vagy bensőséges hatást kölcsönözhetünk a szobánknak.
 
Galéria nagy belmagassághoz
Itt egy  másik variációt láthatunk a belmagasság kihasználásra, a különbség az előző képhez képest az, hogy itt belsőépítészeti munkálatokra is szükség volt a szoba kialakításakor, hiszen a fürdőszoba miatt egész falrészekkel kellett variálni végeredményhez. Igazán jó ötletnek tartjuk ezt is, ha valaki éppen többet szánhat rá, mivel egy kisebb alapterületű szobát is különlegessé és hangulatossá varázsol. Gyermekek számára ideális, hiszen a gyerkőcök imádják az érdekes megoldásokat és a zegzugos életteret is. A külön fürdőért pedig biztosan később is hálásak lesznek!
 
Galéria nagy belmagassághoz
A galériás megoldáson kívül tökéletes tárolási lehetőségeket is nyújtat egy pesti bérház nagy belmagassága. Nem kell feltétlenül félszobát kialakítani a magasban, ha az alapterület elég nagy életteret biztosít. Ilyenkor az szokott még egy jó ötletnek bizonyulni, ha tárolásra használjuk ki a magasságot. Azzal, hogy egy kicsikét összenyomja a teret, csak melegebbé és barátságosabbá teszi azt, ráadásul  egy ötletes megoldás biztosan nem fogja zsúfoltság érzetét kelteni. Sőt, minél ötletesebb megoldást választunk annál izgalmasabb és harmonikusabb lesz otthonunk. 
 
 
 
 
Galéria nagy belmagassághoz

Egy klasszikus pesti bérlakás sok fiatal magyar számára jelentheti élete első önálló otthonát. Ahhoz, hogy ez az otthon igazán a miénk legyen és otthon érezhessük benne magunkat, bátran bele kell vinnünk saját stílusunkat is! Az első önálló otthont nyilván olyannak szeretnénk látni, mint amilyent elképzeltünk. ...Csak hát azok a fránya anyagiak! Bizony meg kell tapasztalnia előbb utóbb mindenkinek, hogy vannak korlátaink még ha csak ideiglenesen is. Nem kell elkeseredni, hiszen ez a fenti kép is jól mutatja, hogy kisebb pénz ráfordítással is lakájos kuckót rendezhetünk be magunknak. Ez az egyszerűbb galéria is tetszetős benyomást kelt és igazán praktikus megoldás. Innen már csak rajtunk múlik, hogyan dekoráljuk és variáljuk a kiegészítőket, a színeket (ehhez rengeteg ötletet és iránymutatást találtok még oldalunkon!) a mi saját elképzeléseink szerint.

Galéria nagy belmagassághoz

Személy szerint nekem is sok ismerősöm választotta ezt az elegáns, de egyáltalán nem elérhetetlen megoldást. Belsőépítészek és lakberendezők is gyakorta javasolják az ún. álmennyezetet nagy belmagassággal rendelkező lakások esetében. A világítást hihetetlenül hangulatosan oldja meg és mivel kicsit alacsonyabban van az igazi mennyezetnél, sokkal melegebbé teheti otthonunkat. Érdemes utána érdeklődni a lehetőségeknek, mert bizony cseppet sem elérhetetlen ez a fajta variáció sem!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Háztartási keksz

A keksz (magyarul aprósütemény) egy kisméretű péktermék, amelyet különböző... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek