notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan éld túl a bezártságot, hogy ne harapódzon el otthon a feszültség karantén és kijárási korlátozás idején?

hirdetes

Összezárva: mit tegyünk, hogy ne menjünk egymás agyára otthon?

CZs

Nehéz időket élünk, és sajnos az előttünk álló hetekben előreláthatólag egyre nehezebbeket fogunk. Egészen újfajta élethez kell hozzászoknunk, egészen új körülmények közé kerültünk, egészen új napirendet kell kialakítanunk.

Karantén alatt összezárva

Mindenki otthon

Sokan kerültek egyik pillanatról a másikra a négy fal közé az egész családdal. A gyerkőcök online tanulnak, vagy kisebbek, és akkor a szülőnek kell lefoglalniuk őket óvoda vagy bölcsőde helyett, fejlesztő feladatokkal kell pótolniuk az ott töltött órákat, mindezt úgy, hogy apa és anya nagyon is feszült. Nagyon is kétségek között él, hiszen sokan gyakorlatilag teljesen elestek bevételi forrásuktól, de azoknak sincs könnyű dolguk, akik mindemellett home officeban látják el a feladataikat vagy a feladataik egy részét. Egy szó mint száz, nincs könnyű dolga ma a családoknak. Azoknak sem, akiknek még nincs gyermekük, és azoknak sem, akik teljesen egyedül kényszerültek otthon maradni.

Nem árt megőrizni a józan eszünket

hirdetes

És igen, ez most az egyik legnagyobb kihívás az életünkben. A baj ezzel az, hogy a napok, hetek, hónapok előrehaladtával ez a feladat bizony egyre és egyre csak nehezebb lesz. Egyre több otthon töltött nap áll mögöttünk, egyre hamarabb ugrunk a számunkra zavaró dolgokra, egyre türelmetlenebbé, tehetetlenebbé válunk, ráadásul március 28-ától országszerte kijárási korlátozást vezetnek be, az intézkedések java pedig előreláthatólag csak ezután jön. 

Nos, érdemes tehát tudatosan ösztönöznünk magunkat a józan eszünk és nyugalmunk megőrzésére. Persze ez nem mindig fog menni, valószínűleg lesz hiszti a gyerekektől, lesz kiakadás a párodtól, de a törekvés meg lesz, és ez is rengeteget számít majd.

hirdetes

Ne érezd magad rosszul

Mind egy cipőben járunk. Hidd el, nincs gond azzal, ha időnként kétségbeesel, ha úgy érzed, kicsúszik a lábad alól a talaj, hiszen mindannyian ezt érezzük. Egyikünk sem járt még ilyen helyzetben, soha nem kellett hetekig vagy hónapokig távol maradnunk az idősebb rokonainktól, és kevesen mondhatják el magukról, hogy ekkora bizonytalanságban éltek volna. Ha tehát kiborul a bili, ne ostorozd magad. Mi most igyekszünk segíteni abban, hogy megőrizzétek otthon a békét akkor is, ha kettesben éltek, és akkor is, ha több gyerkőcről kell gondoskodnotok.

Ha érdekelnek a tippek, lapozz a következő oldalra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi dekoráció

A karácsony már egy szívet melengető szó, egyetlen dolog van ebben az ünnepben, amit rengeteg... Tovább

Diabétesz

  Még mindíg nem tudjuk, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség vagyis... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek