notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Őrült és veszélyes csúszdák

hirdetes

A világ legőrültebb csúszdái – melyiket vállalnád be?

Király Réka
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nyár van, meleg és strandszezon. Van, aki beéri a közeli tóval vagy kicsi stranddal is, vannak azonban olyanok, akik inkább a hatalmas és nyüzsgő komplexumokat szeretik – amelyek természetesen tele vannak különféle csúszdákkal. Cikkünkben most olyan csúszdákat gyűjtöttünk össze, amelyek előtt még a legbátrabbak is megtorpannak:

Őrült csúszdák

Leap of Faith, Bahamák

 
Ez a közel 20 méter hosszú csúszda nem azért különleges, mert nagy sebességgel lehet rajta lecsúszni, vagy, mert fejjel lefelé is lehet fordulni közben. Hanem azért, mert lemegy a víz alá, egy olyan kis mesterséges lagúnába, ahol cápák úszkálnak. Így tehát majdnem szó szerint a cápák között lehet csúszdázni! Csak erős idegzetűeknek…
 

AquaLOOP, Szlovénia

 
Ez a csúszda a világ első olyan csúszdája, amelyen fejjel lefelé is kell csúszni. Az alagút csavaros része 15 méter hosszú, amelybe egy csapóajtó löki be a bátrakat és közel 50 kilométer/óra sebességgel száguldanak át a hurkon. A csúszdát egyébként egy osztrák cég készítette, ami 2008 óta már 20 ilyen merész csúszdát készített.
 

#szavazas-39#

A cikk a kép alatt folytatódik!

 
Vízi csúszdák
Őrült csúszdák

Insano, Brazília

 
Az Insano, 41 méterével a világ legmagasabb csúszdája! Olyan, mintha a 14. emeletről száguldanánk le egy medencébe. A csúszdázók sebessége a 100 kilométer/órát is elérhetik – így egy nagy levegővétellel le lehet tudni az egészet, ugyanis a tetejétől a csobbanásig mindössze 4-5 másodperc telik csak el.
 

Skorpió Farok, Wisconsin

 
Ez a csúszda szintén félelmetes magasságból indul: 10 emeletnyi magas, és itt is majdnem fejjel lefelé csúszik a bátor csúszdázó. Az 50 kilométer/óra sebességet itt is el lehet érni.
 
Vízi csúszdák
Őrült csúszdák

Summit Plummet, Florida

 
A téli ihletésű csúszda tetejére csakis libegővel lehet feljutni. Aki már feljutott és „beszállt”, 80 kilométer/óra sebességgel száguldhat le a csúszdán. A csúszdának van egy sötét része is, ahol meg lehet tekinteni, milyen sebességre gyorsultunk.
 

A fekete lyuk, Ausztria

 
Ez a 210 méteres csúszda Európa leghosszabb vízi csúszdája. A csúszda koromsötét, amely fény és köd hatásokkal van megspékelve. A végén pedig még egy 6 méteres elképesztő szabadesésben is részünk lehet!
 
Vízi csúszdák
Őrült csúszdák

Toboggan, Olaszország

 
Ez a csúszda kevésbé merész, ám annál látványosabb. Nem a kinézete miatt, hanem a látvány miatt, ami elénk tárul csúszdázás közben – ugyanis a csúszdáról egyenesen a Castellammare öbölbe érkezik az ember.
 

Király kobra, New York

 
Bár ez a kobra alakú csúszda még csak pár hónapja működik, máris hatalmas sikert aratott! Két vízsugár 50 kilométer/óra sebességre gyorsítja fel a csúszdázót és azt az illúziót kelti, hogy a kobra szájában kötünk ki. 
 
Vízi csúszda
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Utazás

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

takarító cég

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 5.0