notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez a földi paradicsom: Ebben az országban nincs adózás, ingyenes az orvosi ellátás és az oktatás

hirdetes

Ebben az országban nincs adózás, ingyenes az orvosi ellátás és az oktatás

Te tudod. hogy hol lehet ilyen csodálatos az élet? Tudod melyik országban nem kell se orvosi ellátásért, se adót, se pedig az oktatásért fizetni? Bemutatjuk ezt a földi paradicsomot!
 

Egy ország, ahol nincs adó, nincs betegbiztosítás,nincs oktatási díj

Ez az ország Negara Brunei Darussalam, vagyis a Brunei Szultanátus.

Brunei Malajzia északi részén található, a Dél-Kínai tengerrel határos ország. Av 17. század után brit fennhatóság alá került, viszont 1984-ben sikerült teljesen függetlenné válnia Nagy-Britanniától. A szultanátus vezetője Hassanal Bolkiah, teljes neve: Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien.
 

Egykor ő volt a világ leggazdagabb embere, bár most sem mondható szegénynek, hiszen a világ legóriásibb palotájában él, ahol csak a fürdőszobák száma 257. A légkondícionált istállók mellett pedig még egy saját mecset is megtalálható. 


A nép azonban nem lázad, nem irigykedik, nem féltékenykedik, hiszen a titok az egészben, hogy nekik sincsen éppen rossz dolguk.

Ebben az országban nem kell sem a társadalombiztosítást fizetni, az oktatás is ingyen van és semmilyen adó nincs a lakosságra terhelve. Egy ideig még olyan rendelkezés is életben volt, hogy, aki nagykorúvá vált, az kapott egy lakást az államtól. A szultán tejhatalommal rendelkezik az országban, ami úgy látszik egyáltalán nem probléma, hiszen ezt csakis jó célokra használja fel.

hirdetes


Tulajdonképpen ugyanaz a dinasztia uralkodik már a 15. századtól kezdve Bruneiben. Az ország népe pedig azóta is hűen elkötelezett az uralkodó iránt. A szultánnak csak tanácsadói vannak, akik rokonok, barátok, de döntéseit teljesen egymaga hozza meg. Nincsen országgyűlés sem.


De nézzük meg miből is élnek!

Brunei területén számos földgáz- és kőolaj lelőhely található, viszont a turizmusra is igen nagy hangsúlyt fektetnek. 
Az ország nem túl zsúfolt, teret hagytak a természetnek bőségesen. Tisztában vannak azzal, hogy a kőolaj és a földgáz nem örök bevételi forrás, így igyekeznek a csodálatos természeti adottságaival turisták ezreit odacsábítani. 

Az ország háromnegyed része nemzeti parkokból és gyönyörű természetes tájakból áll, az erdőket pedig különleges állatok rejtik, amelyek rengeteg turistát ide vonzanak.

hirdetes
 

Úgy tűnik számunkra ez elérhetetlen álom!

Brunei lakossága 400 ezer fő, ami körülbelül harmada Budapest lakosságának. Viszont ez a kevés ember nem szétszórtan élnek az országban, hiszen a természet szeretete miatt nem akarták megbontani az erdőségeket, mezőket, így meghagyták azokat a maguk tiszta szépségében. Ezért az ország nagy része lakatlan.

Bruneiben nem kaphat állampolgárságot csak úgy valaki. Csakis annak adnak, aki ott született. Viszont ha megtehetjük, akkor feltétlen látogassunk el oda, hiszen a csodálatos, pompás paloták, a számos nemzeti park és meseszép trópusi tájak, amiket ott találhatunk, mind mind egyedülállóak a világon. A helyiek pedig rendkívül barátságosak és nyugodtak, ami nem is csoda, hiszen tulajdonképpen egy földi paradicsomban élnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Panorámás lakás

A lakásvásárláskor több szempont is van, amit keresnek a vásárlók, ilyen a panoráma is. Egy... Tovább

Modern stílus

A modern stílushoz tartozik minden, ami éppen divatos, vagy ami máshová nem besorolható. Talán... Tovább

Tovább a lexikonra
Természet Utazás