notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

hirdetes

Mesébe illő olvasókuckót épített kislánya szobájába ez a zseniális apuka!

emszi

Most megtudhatod, hogyan készítsd el te is álmaid olvasófáját, mint ahogyan ez az apuka is tette egyetlen kislánya kedvéért. A végeredmény minden fáradtságot megért!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Gyerekkorunk varázslatos tündérmeséire talán a mai napig emlékszünk. Beszélő, varázslatos fák a kerek erdő közepén, titokzatos világok a hátsó kertben – fantáziánknak köszönhetően mindenhová eljutottunk.

Amikor Rob Adams meghallotta, hogy kislánya egy „varázsfát” szeretne a szobájába, az apuka azonnal munkához is látott, hogy Lia hálószobájában igazi mesevilágot keltsen életre.

„Nem igazán voltam felkészülve a projekt fizikai kihívásaira. A Disney-díszletekből merítettem ötleteket. Ugyan nem volt egyszerű feladat, rengeteget tanultam a kivitelezés alatt. Remekül sikerült, és a lányom nagyon örül az új szobájának!”

Így nézett ki a szoba az átalakítás előtti napon

És itt látható a végeredmény

A különbség már magában lenyűgöző. A következő oldalon láthatjuk, hogy micsoda munka áll az elképesztő egyedi hálószoba mögött!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Rob először egy vázlatot készített, majd egy 1:12 méretű modellt.

„Modellező agyagot és funérlemezt használtam, amiből elkészítettem a szobája másolatát – beleértve az ablakot és a plafonon végigfutó gerendákat is. Négyzetrácsos vonalakat rajzoltam, 1 hüvelyk távolságra egymástól. Az egész modellt 25 percen keresztül keményre sütöttem 275 fokon.”

hirdetes

Ez után Rob megrajzolta a modell életnagyságú körvonalait a hálószoba falán, hogy a betonacél szerkezetet közvetlenül a vonalakhoz rögzíthesse. A szerkezethez 3/8”-os betonacélt és 1/8”-os acélrudakat használt, plusz néhány már otthon megtalálható hozzávalót. Ugyan csak egy kislány számára készült, az óvatos apuka olyan erősre csinálta a „varázsfa” vázát, hogy akár három felnőttet is elbírjon.

Bővített fémesztergát használt az ágak megerősítéséhez, a fényeket pedig előre bekábelezte a „varázsablakokhoz” és az ajtóhoz, kisméretű 12V-os kültéri üveggyapot lámpákkal. A lámpák üvegét kék takarófóliával ragasztotta le, hogy védve legyenek a betonozás alatt.

A következő oldalon folytatjuk!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

A fe törzse betonból, az kintebb eső ágak pedig papírmaséból készültek el. Miután mindez elkészült, Rob hozzálátott a festéshez – ügyelt arra, hogy a fa különböző részein változatos színeket használjon. A falakat is befestette és keményfa-padlót fektetett le az egész szobába – kivéve a fa alá és köré, arra a részre ugyanis puha, mohára hasonlító szőnyeg került végül.

hirdetes

Kivágta az „ablakok” helyét, az „üveget” pedig vízfestékpapírból készítette el hozzá.

Ez után következtek a növények. Rob selyemágakat, műanyag páfrányokat, madarakat és pillangókat is szerzett, de néhány szájjal fújt üvegdísz és egyéb „zöld” dekoráció is felkerült. Ezek alkották a fa lombját.

A következő oldalon folytatjuk az utolsó simításokkal!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Végezetül már csak néhány karácsonyi égőre volt szükség, állítható fényerővel.

A fa olvasórésze saját olvasólámpával van ellátva – a 12V-os égőt egy külön állítható fényerejű kapcsoló vezérli.

Fent is lehet olvasni!

Az egész átalakítás körülbelül 350 órát vett igénybe összesen 18 hónapon keresztül. A szoba végül 4.250 dollárba, azaz csaknem 1,25 millió forintba került.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Gyerekszoba Hálószoba Lakásfelújítás