notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

hirdetes

Mesébe illő olvasókuckót épített kislánya szobájába ez a zseniális apuka!

emszi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Most megtudhatod, hogyan készítsd el te is álmaid olvasófáját, mint ahogyan ez az apuka is tette egyetlen kislánya kedvéért. A végeredmény minden fáradtságot megért!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Gyerekkorunk varázslatos tündérmeséire talán a mai napig emlékszünk. Beszélő, varázslatos fák a kerek erdő közepén, titokzatos világok a hátsó kertben – fantáziánknak köszönhetően mindenhová eljutottunk.

 

Amikor Rob Adams meghallotta, hogy kislánya egy „varázsfát” szeretne a szobájába, az apuka azonnal munkához is látott, hogy Lia hálószobájában igazi mesevilágot keltsen életre.

 

„Nem igazán voltam felkészülve a projekt fizikai kihívásaira. A Disney-díszletekből merítettem ötleteket. Ugyan nem volt egyszerű feladat, rengeteget tanultam a kivitelezés alatt. Remekül sikerült, és a lányom nagyon örül az új szobájának!”

 

Így nézett ki a szoba az átalakítás előtti napon

 

És itt látható a végeredmény

 

A különbség már magában lenyűgöző. A következő oldalon láthatjuk, hogy micsoda munka áll az elképesztő egyedi hálószoba mögött!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Rob először egy vázlatot készített, majd egy 1:12 méretű modellt.

 

 

„Modellező agyagot és funérlemezt használtam, amiből elkészítettem a szobája másolatát – beleértve az ablakot és a plafonon végigfutó gerendákat is. Négyzetrácsos vonalakat rajzoltam, 1 hüvelyk távolságra egymástól. Az egész modellt 25 percen keresztül keményre sütöttem 275 fokon.”

hirdetes

 

Ez után Rob megrajzolta a modell életnagyságú körvonalait a hálószoba falán, hogy a betonacél szerkezetet közvetlenül a vonalakhoz rögzíthesse. A szerkezethez 3/8”-os betonacélt és 1/8”-os acélrudakat használt, plusz néhány már otthon megtalálható hozzávalót. Ugyan csak egy kislány számára készült, az óvatos apuka olyan erősre csinálta a „varázsfa” vázát, hogy akár három felnőttet is elbírjon.

 

 

Bővített fémesztergát használt az ágak megerősítéséhez, a fényeket pedig előre bekábelezte a „varázsablakokhoz” és az ajtóhoz, kisméretű 12V-os kültéri üveggyapot lámpákkal. A lámpák üvegét kék takarófóliával ragasztotta le, hogy védve legyenek a betonozás alatt.

 

 

A következő oldalon folytatjuk!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

A fe törzse betonból, az kintebb eső ágak pedig papírmaséból készültek el. Miután mindez elkészült, Rob hozzálátott a festéshez – ügyelt arra, hogy a fa különböző részein változatos színeket használjon. A falakat is befestette és keményfa-padlót fektetett le az egész szobába – kivéve a fa alá és köré, arra a részre ugyanis puha, mohára hasonlító szőnyeg került végül.

hirdetes

 

 

Kivágta az „ablakok” helyét, az „üveget” pedig vízfestékpapírból készítette el hozzá.

 

 

Ez után következtek a növények. Rob selyemágakat, műanyag páfrányokat, madarakat és pillangókat is szerzett, de néhány szájjal fújt üvegdísz és egyéb „zöld” dekoráció is felkerült. Ezek alkották a fa lombját.

 

 

 

 

A következő oldalon folytatjuk az utolsó simításokkal!

Ez minden idők legszebb olvasókuckója

Végezetül már csak néhány karácsonyi égőre volt szükség, állítható fényerővel.

 

 

A fa olvasórésze saját olvasólámpával van ellátva – a 12V-os égőt egy külön állítható fényerejű kapcsoló vezérli.

 

 

Fent is lehet olvasni!

 

 

Az egész átalakítás körülbelül 350 órát vett igénybe összesen 18 hónapon keresztül. A szoba végül 4.250 dollárba, azaz csaknem 1,25 millió forintba került.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Dekoráció DIY Gyerekszoba Hálószoba Lakásfelújítás

Lakberendezési szakszótár

Dubai

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint[1]) vagy Dubai (az elterjedt... Tovább

Gyertya

Gyertyát házilag is könnyedén készíthetünk, hiszen a boltban már egyre drágábbak. Akár... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.7