notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Candela - olasz város, ahol fizetnek, hogy oda költözz

hirdetes

Fizetnek, hogy odaköltözz ebbe az olasz városba!

VZS

Candela város önkormányzata most 2000 eurót fizet minden egyes költözőnek! Ha szeretnél Olaszországban élni, akkor most itt a lehetőség, még fizetnek is érte!

Candela - olasz város, ahol fizetnek, hogy oda költözz

Az olasz városokat nem kell félteni, ha az új lakók kreatív becsalogatásáról van szó (elég, ha csak az ingyen osztogatott olasz kastélyokat említjük). Most Candela városa is csatlakozott a hívogató ajánlatokat kínáló települések sorába, ugyanis 2000 eurót, azaz nagyjából 620 ezer forintot ígérnek azoknak, akik itt telepednek le.

A város polgármestere, Nicola Gatta vágya visszaállítani a 90-es években uralkodó állapotokat, ami is Candela fénykorának számított a maga 8 000 lakosával. Mára ez a szám összesen 2 700-ra csökkent, így Gatta egy új stratégiával próbálkozik, hogy embereket csalogasson a városba. A buja erdővel és hegyekkel körülvett középkori település Pugliában található, mindössze egy órányi autókázásra a tengerparttól.

A pénzügyi ösztönzés 2016-os bevezetése óta 38 új lakó költözött Candelába. „[…] 800 euró jár az egyedülállóknak, 1200 a pároknak, 1500-1800 a háromfős családoknak, és több mint 2000 (2 300) euró a négy- vagy ötfős családok számára” mesélte Stefano Bascianelli polgármester helyettes. Hogyan kaphatod meg te is a pénzt? Következő oldalon elmondom!

hirdetes
Candela - olasz város, ahol fizetnek, hogy oda költözz

A projektfelelősök azonban már a kezdetektől fogva bevezettek bizonyos óvintézkedéseket, pontosabban inkább megszabtak néhány feltételt, hogy a rendszert ne lehessen egyszerűen kihasználni. Ezek alapján az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük azoknak, akik szeretnék megkapni a támogatást. Először is legalább egy teljes évig regisztrált lakónak kell lenned, illetve erre az időszakra vásárolnod vagy bérelned kell egy otthont a városban, illetve szerezned kell egy munkát, amely évente legalább 7 500 eurót (2,3 millió forint) fizet. Candela persze a többi kisebb településre is gondolt, ezért csak azok kaphatják meg a támogatást, akik – a fenti feltételek teljesítése mellett – egy legalább 2000 lakosú településről költöznek ide.

hirdetes

Mint említettük, a város mindössze egy órányira található a tengerparttól, két óra alatt pedig Nápolyba is el lehet jutni innen. Az új lakók pedig temérdek üres otthon közül választhatnak maguknak új fészket. A város közössége kifejezetten aktív – a városközpont nemrégiben került felújításra, rendszeres idegenvezetős látogatásokat szerveznek a közeli palotákba, és egész évben több fesztivál kerül megrendezésre. Csak egy példa ezekre a népszerű virág fesztivál, amelynek idejére az utcákat virágszirmok díszítik, de megemlíthetnénk még az ünnepekkor megnyíló Télapó Házát is, amely Szent Miklós legendája előtt tiszteleg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

gyártócsarnok takarítás

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásbemutatók Nyaralás, hotelek Utazás