notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Költséghatékony otthoni megoldások

hirdetes

Ezért egyre nagyobb divat a Smart Home

Bettina

Szerencsére fokozottan nagyobb szerep jut az energiatakarékos és környezetkímélő megodásokra hazánkban is. Egyre több hétköznapban használt elektromos készüléknél hallani az “ okos “ jelzőt. Például okos TV, okos telefon, okos óra. Ezeket már szinte mindenki használja, de milyen az a okos kávéfőző vagy az okos mosógép? Mitől tudnak ezek a készülékek többet? Mennyiben tudják segíteni hétköznapjainkat?

smart home

Okos mosógép
 

 Igaz még nem tereget ki, de a világ bármely pontjáról működtethető, bármely program kiválasztásával. A késleletetés funkció egy nagyon hasznos program rajta, ez azt jelenti, hogy akkor végez a mosás amikorre beállítod, hogy haza érsz mondjuk hétköznap déltuán a munkából. Neked előtte otthon csak be kell tenned a mosni kívánt ruhákat és a nap végén a telefonodról vezérelve el tudod indítani a mosást. Mire haza érsz már csak a teregetés vár rád.Okos kávéfőző

Amivel beállíthatod, hogy mire felkelsz legyen kész a kávéd. Ez sok ember számára lehet nagy áldás a nehezebben induló reggeleken. 

hirdetes

Okos biztonsági rendszerek

 Biztonsági kamerákat meg tudod nézni telefonodról a világ bármely pontjáról, valamint központi zár működik az összes ablakon és ajtón.  Okos zárak

Amik nem csak kulcsal nyithatóak hanem alkalmazással is. Ehhez tudsz bizonyos időszakra ismerősödnek is hozzáférést adni. Mindenki ismeri az érzést amikor nem biztos abban, hogy bezárta az ajtót. Ezt tudod ellenőrízni a telefonodról könnyedén és ha kiderül, hogy nyitva maradt akkor anélkül, hogy vissza fordulj a telefonod segítségével be tudod zárni.

hirdetes

okos ajtó

Okos TV

Amiről minden okos eszközt tudsz állítani a lakásodban. Például a légkondit, vagy akár a hűtő hőmérsékletét is. Ha zenét hallgatsz akkor kikapcsolhatod a képernyőt, hogy csak a hangszórók menjenek így kevesebb energiát fogyaszt. 

Okos etető 

Házikedvenc etető amivel beállíthatod, hogy mikor adagoljon kedvencednek ételt. 

Okos világítás 

lekapcsol a lámpa, ha a szobában nincs senki, vagy a változó fényviszonyoknak megfelelően növekszik vagy csökken a fény.

Következő oldalon egy rövid videót nézhetsz meg milyen lehet egy Smart Home-ban az élet. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás