notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Öko-logikus Építészet konferenciasorozat 2013 - Kalocsa

Öko-logikus Építészet konferenciasorozat 2013 - Kalocsa

2013 Május 14.


Öko-logikus Építészet konferenciasorozat 2013 - Kalocsa


Miért éri meg? - Az ökologikus építészet ökonómiája címmel a HuGBC (a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete) és a Metszet kiadója, az Artifex Kiadó konferenciasorozatot rendez, bemutatva a költséghatékony, fenntartható építészet mesterfogásait.

Az előadássorozaton az egyes megoldások gazdaságossági kérdéseit fogják vizsgálni - az Ertsey Attila által tervezett háromféle variációban kidolgozott mintaházon keresztül - Reith András HuGBC-elnök segítségével, épületszimulációs analízis alkalmazásával. Nemcsak az egyes változatok (aktív-, passzívház és alacsony energiafelhasználású épület), illetve az ezeknél alkalmazott megoldások kerülnek szóba, de a tipikus tervezési vagy kivitelezési hibák költségkihatása is.

Ezen kívül az Archikon Építésziroda (Nagy Csaba, Pólus Károly) költségelemzésekkel bemutatja az általuk tervezett első magyar passzív társasház terveit, költségelemzését is (Budapest XIII. kerület, Zsinór utca).

Az Artifex Kiadó a és a Baumit Kft. kezdeményezésére, az Ursa Magyarország, a Schiedel Kéménygyár Kft. és a Xella Magyarország Kft. együttműködésével folytatja új megközelítésben, új témával, tudnivalókkal a tavaly előtt indított konferenciasorozatot. 


címkék: