notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legaranyosabb hely a világon a Nyulak-szigete!

hirdetes

A világ legcukibb helye: a Nyulak-szigete

Király Réka

Ha szavazni kellene, hogy melyik a világ legcukibb helye, én biztosan Okunoshima szigetét – vagy más néven a Nyulak-szigetét mondanám. Elképesztő, mennyire sok aranyos, tapsi fülű nyuszi él itt – azonban nem volt mindig ilyen vidám ez a hely, sőt! Cikkünkben most elolvashatod a sziget történetét és hogy hogyan kerültek ide a nyuszik:

Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

 

Okunoshima még szupertitkos katonai bázisként

 
Okunoshima Hiroshima és Shikoku között található egy apró sziget, amely a II. világháború idején szupertitkos katonai bázisként funkcionált. 929 és 1945 között a Japán császári hadsereg 6 kilotonna mustárgázt állított elő. Nem csak mustár- hanem egyéb mérgező gázokat is előállítottak vegyi hadviselés céljából, így a sziget teljesen elszigetelt volt. A 16 éves projekt annyira titkos volt, hogy a szigetet még a térképekről is letörölték. A háború végével az üzemet és dokumentumokat felgyújtották, a gázokat pedig megsemmisítették. Ma már csak romokat lehet találni a szigeten, illetve egy múzeumot.
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Már nem veszélyes, de nem árt vigyázni!

 
Ma már a sziget biztonságosan látogatható (persze csak a kijelölt helyeken és utakon), vizet viszont nem szabad inni, ugyanis még 1996-ban arzént találtak benne. 2005-ben készítettek egy környezetvédelmi jelentést, ami szerint a sziget levegőjében 49-szer több az arzén a normális értéknél.  Mivel a munkások a földbe temették a mérgező anyagokat, még most is vannak szennyező gáz kipárolgások. 
 
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Übercukiságok szigete :)

 
A sziget összesen csak 2,5 négyzetkilométer, ám ma már több, mint 300 nyúl él itt. Az internetnek köszönhetően a sziget hamar óriási népszerűségre tett szert – így a nyuszik is gyorsan megbarátkoztak az emberekkel (attól függetlenül hogy nem házi-, hanem vadnyulak), ma már teljesen megszokták a közelségüket, sőt, a nyuszik mennek oda az emberekhez, egy kis rágcsálni való reményében. Mivel ez a látványosság nagyon népszerű, a szigeten már egy szállodát is felépítettek, ami a Kyukamura Okunoshima Hotel nevet kapta. Az biztos, hogy ha valaki Japánban jár, mindenképp meg kell látogatni a Nyulak-szigetét.
 

Nézd meg a videót is:

 
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Honnan ez a sok nyuszi?

 
De hogyan is kerültek ide a nyuszik? Egyes elmondások szerint, még a II. világháború idején a nyulakon tesztelték a mérgező gázok hatását. Miután vége lett a projektnek, a dolgozók szabadon engedték a nyulakat, akik aztán elszaporodtak. Mások állítása alapján utólag hozták ide a nyulakat, hogy megnézzék, van-e valamilyen „mellékhatása” a szigetnek. De van olyan feltételezés is – bár ez a legvalószínűtlenebb – amely szerint még 1971-ben egy kirándulócsoport tagjai felejtettek ott 8 nyulat, és ezek ivadékai élnek most a szigeten.
 

Nézd meg a videót is:

 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

WC tisztító

Wc tisztító szert lehet kapni a boltban is, de akár házilag is el lehet készíteni. Mind a... Tovább

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás