notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legaranyosabb hely a világon a Nyulak-szigete!

hirdetes

A világ legcukibb helye: a Nyulak-szigete

Király Réka
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha szavazni kellene, hogy melyik a világ legcukibb helye, én biztosan Okunoshima szigetét – vagy más néven a Nyulak-szigetét mondanám. Elképesztő, mennyire sok aranyos, tapsi fülű nyuszi él itt – azonban nem volt mindig ilyen vidám ez a hely, sőt! Cikkünkben most elolvashatod a sziget történetét és hogy hogyan kerültek ide a nyuszik:

Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

 

Okunoshima még szupertitkos katonai bázisként

 
Okunoshima Hiroshima és Shikoku között található egy apró sziget, amely a II. világháború idején szupertitkos katonai bázisként funkcionált. 929 és 1945 között a Japán császári hadsereg 6 kilotonna mustárgázt állított elő. Nem csak mustár- hanem egyéb mérgező gázokat is előállítottak vegyi hadviselés céljából, így a sziget teljesen elszigetelt volt. A 16 éves projekt annyira titkos volt, hogy a szigetet még a térképekről is letörölték. A háború végével az üzemet és dokumentumokat felgyújtották, a gázokat pedig megsemmisítették. Ma már csak romokat lehet találni a szigeten, illetve egy múzeumot.
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Már nem veszélyes, de nem árt vigyázni!

 
Ma már a sziget biztonságosan látogatható (persze csak a kijelölt helyeken és utakon), vizet viszont nem szabad inni, ugyanis még 1996-ban arzént találtak benne. 2005-ben készítettek egy környezetvédelmi jelentést, ami szerint a sziget levegőjében 49-szer több az arzén a normális értéknél.  Mivel a munkások a földbe temették a mérgező anyagokat, még most is vannak szennyező gáz kipárolgások. 
 
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Übercukiságok szigete :)

 
A sziget összesen csak 2,5 négyzetkilométer, ám ma már több, mint 300 nyúl él itt. Az internetnek köszönhetően a sziget hamar óriási népszerűségre tett szert – így a nyuszik is gyorsan megbarátkoztak az emberekkel (attól függetlenül hogy nem házi-, hanem vadnyulak), ma már teljesen megszokták a közelségüket, sőt, a nyuszik mennek oda az emberekhez, egy kis rágcsálni való reményében. Mivel ez a látványosság nagyon népszerű, a szigeten már egy szállodát is felépítettek, ami a Kyukamura Okunoshima Hotel nevet kapta. Az biztos, hogy ha valaki Japánban jár, mindenképp meg kell látogatni a Nyulak-szigetét.
 

Nézd meg a videót is:

 
Ide látogass el, ha szereted a nyuszikat: Okunoshima

Honnan ez a sok nyuszi?

 
De hogyan is kerültek ide a nyuszik? Egyes elmondások szerint, még a II. világháború idején a nyulakon tesztelték a mérgező gázok hatását. Miután vége lett a projektnek, a dolgozók szabadon engedték a nyulakat, akik aztán elszaporodtak. Mások állítása alapján utólag hozták ide a nyulakat, hogy megnézzék, van-e valamilyen „mellékhatása” a szigetnek. De van olyan feltételezés is – bár ez a legvalószínűtlenebb – amely szerint még 1971-ben egy kirándulócsoport tagjai felejtettek ott 8 nyulat, és ezek ivadékai élnek most a szigeten.
 

Nézd meg a videót is:

 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Utazás

Lakberendezési szakszótár

Üvegfáklya

Egy hangulatos fényt árasztó üvegfáklyát nagyon könnyen, te magad is el tudsz készíteni... Tovább

Olajlámpás

Olajból, vízből, némi dekorációból és befőttesüvegből te is készíthetsz házilag... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.9