notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan képes az eső megnyugtatni szervezetemet? Most kiderül, hogyan tudod kihasználni az eső nyugtató erejét

hirdetes

Miért nyugtat meg az eső? Hogyan használd ki az eső nyugtató erejét

TK
Az eső nyugtató ereje

Hangok


A jó eső képes gazdagítani érzékeinket, nem csak illatok szempontjából, de hangok tekintetében is. Már említettem, hogy aki már hallott relaxációs zenéket, az tudja, hogy ez az elsődleges olyan hang a természetben, amit az emberek ilyen célokra szoktak felhasználni. Gondolj csak bele, ahogy hallod az esőcseppek kopogását az ablakon, tetőn, egy esernyőn. De a legjobb, amikor ez egy falevélen történik meg. Ugye, hogy máris nyugodtabb lettél?


Kitisztítja a levegőt


A port és a levegőben található egyéb részecskéket az eső cseppjei képesek könnyen elnyelni. Éppen ezért is, a levegő sokkal tisztább, amikor esik.


A magány érzete


Az emberek többsége otthonába indul, amikor elkezd szemerkélni az eső. Ez azt jelenti, hogy az ekkor kint töltött idő magányt, valamint békét biztosít – tökéletes környezetet a gondolkozásra, a dolgokra való reflektálásra. Abban az esetben, ha valami különösen stresszes az életedben, az esőben tartózkodás, az ott érzett illatok, hangok, valamint a magány mind segít átgondolni egy-egy helyzetet, vagy csak egyszerűen gondolkozni.

hirdetes


Esőben sétálás vagy gondolkozás a stressz levezetése végett


Az eső akkor is képes lehet csökkenteni a stresszt, hogyha egy fedett helyen élvezed azt, esetleg, ha nyitott ablakodnál ülsz. Ugyanakkor, miért ne élvezned ki ezt a hatást teljes mértékben? Abban az esetben, ha sétálsz, vagy dolgozol egy kicsit kertedben az eső alatt, akkor íme, néhány dolog, amire mindenképpen ügyelj biztonságod érdekében:


-    Maradj a lakásban, amennyiben vihar van, dörög és/vagy villámlik
-    Öltözz az esőhöz megfelelően, viselj gumicsizmát, illetve esőkabátot, így is kevésbé fogsz majd megázni.

hirdetes
-    Amennyiben az eső már teljesen eláztatott, ne maradj kint sokáig, hiszen nem szeretnél beteg lenni.
-    Amint beértél lakásodba, először öltözz át, keress tiszta, száraz ruhát, valamint vehetsz egy forró fürdőt is.


Az esőben tett séta egy remek lehetőség, hogy kiélvezd a természetnek ezt a részét is, mely elől gyakran csak menekülünk. Kertedben is sokféleképpen képes kihasználhatod ezt a csapadékos időjárást: esőben sokkal egyszerűbb például trágyáznod növényeidet, de a gyomtalanításban is segíteni fog.

Te szereted az esőt?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában