Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

hirdetes

Tippek egy nyugodtabb otthoni környezet kialakítására

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Minden otthonnak megvan a maga hangulata, amelyet többek között a szomszédok, az elhelyezkedés, és egyéb tényezők is befolyásolnak. Sajnos ezeket nem befolyásolhatja mind az ember, de ettől függetlenül sokat tehetsz azért, hogy otthonod egy kellemesebb, nyugodtabb hellyé változtasd, ahová mindig jó hazaérni. A következőkben néhány tippet olvashatsz, amelyek pontosan ezt a célt szolgálják. Ne hagyd, hogy otthonodban folytatódjon a fárasztó stressz, ami hazakerget a munkahelyedről!

Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

Minden szoba fontos

Bizony, még a ritkábban használtak is. Legyen szó akár egy félig kidekorált helységről, vagy a családi lomtárról, mindig egyszerűbb becsukni az ajtót, és elnapolni a kitakarításukat. Ezek a problémák azonban ott élősködnek a tudatalattidban, és még ha nem is gondolsz rájuk, akkor is hajlamosak lerontani a kedvedet és leszívni az energiáidat – mint minden más, befejezetlen feladat, amikről tudod, hogy meg kellene csinálni őket. Tegyél rendet bennük – sokkal jobban érzed majd magad!

hirdetes

 

Rendezd a rendetlenséget

A rendezetlen, rendetlen szobákban érezhető fizikai és tudatalatti káosz uralkodik. Nem elég, hogy naponta fontos perceket őrül fel az idődből a sok szanaszét hagyott holmi közötti keresgélés, a rendetlenség gondolata még otthonodtól távol is fogcsikorgatásra késztethet, hiszen tudod, hogy mibe kell hazamenned. Tűzz ki egy napot, vagy egy délutánt, amikor minden kisebb-nagyobb rendetlenségnek véget vetsz, nyugodtabbá, kellemesebbé varázsolva ezzel otthonodat.

hirdetes

 

A színek ereje

A színek érzelmileg, pszichológiailag és fizikailag is kihatnak ránk. Több tanulmány is rávilágított, hogy a színek hatással lehetnek hangulatunkra, energiaszintünkre, étvágyunkra és testünk hőmérsékletére is. Figyeld meg, hogy mely színek milyen érzéseket váltanak ki belőled, és vedd körbe magad olyanokkal, amik boldoggá tesznek és nyugtatnak is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Bútorok Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Kis lakás

Lakberendezési szakszótár

Falu

A hazai magyar falvaknak valamilyen kedves kis bájuk van, ahová a városi ember szívesen... Tovább

Loft lakás

A loft, mint ingatlantrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes