notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

hirdetes

Tippek egy nyugodtabb otthoni környezet kialakítására

LK

Minden otthonnak megvan a maga hangulata, amelyet többek között a szomszédok, az elhelyezkedés, és egyéb tényezők is befolyásolnak. Sajnos ezeket nem befolyásolhatja mind az ember, de ettől függetlenül sokat tehetsz azért, hogy otthonod egy kellemesebb, nyugodtabb hellyé változtasd, ahová mindig jó hazaérni. A következőkben néhány tippet olvashatsz, amelyek pontosan ezt a célt szolgálják. Ne hagyd, hogy otthonodban folytatódjon a fárasztó stressz, ami hazakerget a munkahelyedről!

Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

Minden szoba fontos

Bizony, még a ritkábban használtak is. Legyen szó akár egy félig kidekorált helységről, vagy a családi lomtárról, mindig egyszerűbb becsukni az ajtót, és elnapolni a kitakarításukat. Ezek a problémák azonban ott élősködnek a tudatalattidban, és még ha nem is gondolsz rájuk, akkor is hajlamosak lerontani a kedvedet és leszívni az energiáidat – mint minden más, befejezetlen feladat, amikről tudod, hogy meg kellene csinálni őket. Tegyél rendet bennük – sokkal jobban érzed majd magad!

Rendezd a rendetlenséget

A rendezetlen, rendetlen szobákban érezhető fizikai és tudatalatti káosz uralkodik. Nem elég, hogy naponta fontos perceket őrül fel az idődből a sok szanaszét hagyott holmi közötti keresgélés, a rendetlenség gondolata még otthonodtól távol is fogcsikorgatásra késztethet, hiszen tudod, hogy mibe kell hazamenned. Tűzz ki egy napot, vagy egy délutánt, amikor minden kisebb-nagyobb rendetlenségnek véget vetsz, nyugodtabbá, kellemesebbé varázsolva ezzel otthonodat.

A színek ereje

A színek érzelmileg, pszichológiailag és fizikailag is kihatnak ránk. Több tanulmány is rávilágított, hogy a színek hatással lehetnek hangulatunkra, energiaszintünkre, étvágyunkra és testünk hőmérsékletére is. Figyeld meg, hogy mely színek milyen érzéseket váltanak ki belőled, és vedd körbe magad olyanokkal, amik boldoggá tesznek és nyugtatnak is.

Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

Szabadulj meg a negatív energiákat sugárzó tárgyaktól

hirdetes

Életed pozitív és negatív élményeinek emlékei körbevesznek otthonodban, a falakra felakasztott képek, a polcokon porosodó ajándéktárgyak és egyéb kézzel fogható dolgok formájában. Itt az ideje, hogy megszabadulj minél több olyan tárgytól otthonodban (legyen szó egy képről, vagy akár egy bútorról), amelyek rossz hatással vannak rád, mert rossz emlékek fűződnek hozzájuk.

Pozitív rezgések

Az előző gondolatmenetet folytatva, vess egy pillantást azokra a dolgokra otthonodban, amelyek melegséggel töltik el a szívedet, és mosolyt csalnak az arcodra. Helyezz el emlékeket magad körül a legjobb kirándulásaidról, vakációidról vagy eseményeidről, amelyek eszedbe juttatják a hozzájuk kapcsolódó pozitív érzéseket. Vedd körül magad a jóval, és sokkal kellemesebben telnek majd az otthon töltött idők.

Legyen egy menedékmondatod

hirdetes

Szedd össze azokat a tulajdonságokat, jellemzőket és légkört, amit be szeretnél vonzani otthonodba és nevezd meg őket – ez lesz a „menedékmondatod”. Mindannyiunk számára mást jelent a boldog, nyugodt környezet – nézz körül környezetedben, hogy mik azok a dolgok, amelyek segíthetnek ezen felsorolt dolgok megteremtésében otthonodban. Írd ki ezt a menedékmondatot egy jól látható helyre, hogy minden nap emlékeztessen céljaidra.

Nézd meg, hogy hogyan tudsz egy hangulatosabb otthont kialakítani!

Ne feledkezz meg a természetes szépségről

Az emberek ösztönösen jól érzik magukat a természetes dolgok közelében. Ez különösen igaz a láthatóan természetes anyagokból készült bútorokra és eszközökre, amelyek sokat tehetnek egy kellemesebb légkör megteremtéséért. Néhány toboz az asztalon, itt-ott egy-egy fából készült tálka, és máris közelebb kerültél a természethez, pontosabban elhelyezted azt otthonodban.

A növények hatalma

A növények több okból is fontos elemei az emberek élőhelyeinek, különösen ha egy nyugodt, pihentető környezet kialakítása a cél. A növények megsokszorozzák az előbb emlegetett természetes szépséget otthonodban, ráadásul segítenek tisztábbá, frissebbé tenni szobáidat, magukba szívva a levegőben terjengő méreganyagokat.

Ablak a világra

Igen, otthonod levegője tele van káros méreganyagokkal, amelyeket a növények ugyan megszűrnek, de még a legszebb fikusz sem helyettesítheti a frissítő szellőztetéseket. Nyisd ki gyakrabban ablakaidat, hogy a huzat kimossa a szobákból a beragadt levegőt, és friss, üde illatokkal áraszthassa el otthonodat.

Alakíts ki zónákat otthonodban

Ha külön zónákat jelölsz ki otthonodban a munkavégzésre, a pihenésre és a szórakozásra, akkor idővel természetesen, gondolkodás nélkül válthatsz a különböző tevékenységek között. Minden nagyobb tevékenységtípusnak legyen saját kijelölt zónája, hogy mindig tudd, mikor minek jött el az ideje.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Kis lakás