notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

szellőztetés

hirdetes

Szellőztesd ki a házat

Józan Szilvia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A friss levegő mindig kedvezően hat a koncentrálóképességre és magára a szervezetre is. Ezért fontos a házat naponta legalább egyszer kiszellőztetni. Nem fontos szellőztető berendezést kiépíteni, a hagyományos ablakokon át történő szellőztetés is megfelel. Összegyűjtöttük a leghatékonyabb szellőztetési módszereket!

Szellőztetés

 

A szellőztetés

 

A szellőztetés első fontos szabálya, hogy mindig tárjuk ki teljesen az ablakot, ne csak résnyire hagyjuk nyitva. A másik fontos dolog, hogy elég kb. 5 percre nyitva hagyni. A nyitvatartási idő persze évszakfüggő, hiszen télen a fűtés miatt kevesebb ideig célszerű nyitva hagyni az ablakot, de például nyáron, akár egész nap is nyitva lehet. Az ajánlott szellőztetések száma a naponta kétszeri ablaknyitás. Ezt célszerű reggel mielőtt elmennénk otthonról elvégezni, majd amikor hazaérünk szintén egy szellőztetést tartani. Fontos, hogy az összes szobát szellőztessük ki, így a spajzot és a fürdőszobát is.

hirdetes

 

Szellőztetés mellett

 

Ahhoz, hogy a levegő ne használódjon el annyira, és friss oxigénhez jussunk érdemes növényeket tartani a házban. A virágok és kisebb fák remek dekorációs elemek a házban. Arra figyeljünk, hogy a vágott növények, amiket vázába helyezünk, nem termelnek annyi oxigént. Így érdemes cserepes virágokban gondolkodni, ha az oxigéntermelés is fontos, nem csak a látvány. A cserepes virágok mellett szól még az is, hogy sokkal hosszabb ideig életben maradnak.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Növények

Lakberendezési szakszótár

Levendula

A levendula az egyik legkedveltebb kerti növényünk, ami nem csak, hogy csodálatos dísze lesz... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.9