notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A nyaraló tulajdonosok már időben elkezdenek azon gondolkodni, hogyan is alakítsák, javítsák eme enteriőrt, hogy annak minden szöglete a tejes kényelmet és felüdülést szolgálja.

hirdetes

Feldobnád kicsit nyaralód? Így lehet szuper tengerparti enteriőröd!

CsN

Kezdődik a nyaralási láz! A nyaraló tulajdonosok már időben elkezdenek azon gondolkodni, hogyan is alakítsák, javítsák eme enteriőrt, hogy annak minden szöglete a tejes kényelmet és felüdülést szolgálja.

Nyaraló tengerparti hangulatban

Vegyük számba mik egy nyaraló legfontosabb tulajdonságai: Kényelem? Praktikum? Könnyű kezelhetőség? Gyors tisztán tarthatóság? – ezek mind helytálló nézőpontok, viszont nem szabad elfelejtkezni a látványról, a harmóniáról sem!

 

Gyakran a lakásunkból kidobott, kiselejtezett, régi vagy elnyűtt darabokat száműzzük ide. Sokunk ezt praktikusnak gondolja, hisz attól, hogy valami kissé megkopott még teljesen jól használható funkcióiban, főleg ha csak időszakos igénybevételről beszélünk. Viszont ne felejtsünk el egy lényeges szempontot: nyaralóba feltöltődni megyünk, pihenni, lazítani, kiszakadni a szürke hétköznapokból és pont ilyenkor nem mindegy, hogy milyen körülmények között tesszük ezt! A teljes kikapcsolódáshoz, pihenéshez megfelelő környezetre van szükségünk, ami sokszor kevésből is megteremthető, csak egy kis energiát és időt kell ráfordítanunk.

Mérjük fel nyaralónk állapotát, a helyiségek méreteit, majd válasszunk egy irányt, vezérfonalat esetleg témát, amit követni szeretnénk, és ami köré építkezhetünk. Lehet ez a klasszikus matróz vagy tengerparti idill. A tipikus vízparti hangulatnak három alapszíné van: fehér, kék és piros.

hirdetes
Nyaraló tengerparti hangulatban

A kék - fehér páros klasszikus tengerparti szín, ezekkel, egy kis leleményességgel, kevés anyagi ráfordítással zseniális egységet teremthetünk. Használhatjuk a fehér színt semleges háttérnek, alkalmazhatunk hullám, hajó és más vízparti, esetleg csíkos tapétát egy-egy falszakaszon.

 

 

A fehér más felületeken is visszaköszönhet: búrotok, ajtók, konyhabútor. Egy térben elhelyezett széles csíkos kárpitozású kanapé a klasszikus napozóágyakat juttatja eszünkbe. Ezen kívül remek alapminta is egyben és bármilyen motívum kiválóan társítható hozzá. A régi kanapét vagy párnákat is egyszerűen áthúzhatjuk ilyen mintájú kárpittal. A hangulathoz abszolút passzolnak a természetes anyagok és motívumok. Ilyenek a nádból, vesszőből készült bútorok.

 

Nyaraló tengerparti hangulatban

Keressünk ide passzoló bambusz vagy szizál szőnyeget, a témához tartozó képet a falra.  Az üres falrészeket tengericsillaggal, csomóra kötött hajókötéllel is megbolondíthatjuk és máris kész a vízparti hangulat, mely megalapozza saját hangulatunkat is!

hirdetes

 

 

Nyaraló tengerparti hangulatban

A régi ajtókat, szekrényajtókat is feldobhatjuk egy merészebb kék árnyalattal, esetleg egy új szegéllyel.

Nyaraló tengerparti hangulatban

A súlyos, nehéz szövésű függönyök nem nyaralóba valók, persze a napfényt itt is távol kell tartani, ezért egy nád vagy bambusz alapanyagú roló nélkülözhetetlen lehet nyaralónkban. Rengeteg variáció létezik, vannak gyékény, tengerifű, de már ilyen kinézetű szintetikus anyagú darabok is.

Nyaraló tengerparti hangulatban

A kanapék, párnák, más textilek anyaga jó, ha vászon vagy pamut alapanyagú, mivel ezek érintése kissé hűvös főleg a nyári melegben. Mindenképp kerüljük a bolyhos, plüss anyagokat.

 

Egy két lámpás, néhány gyertya és kagyló dekoráció gyanánt és indulhat a vízparti üdülés!

 

 

Bodnár M. Rita

Lakberendező/Enteriőr tervező

majzer@alakasfelujitas.eu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minimál stílus

A minimál stílust letisztultság, sík felületek, derékszögek, élek jellemzik. Néhány... Tovább

Vízkereszt

A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek