notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a locsolási praktikákat jól jegyezd meg, ha nyaralást tervezel!

hirdetes

Nyaralni mész? Íme, három tipp, hogy ez idő alatt ne száradjanak ki a virágaid!

cs

Itt a nyár, mindenki ég a vágytól, hogy végre elmehessen pár napra és egy jót pihenhessen a vakáció alkalmával. Igen ám, de távollétünkben ki gondoskodik növényeinkről? Természetesen megkérhetjük a barátokat, szomszédokat, hogy vállalják el erre a néhány napra kertünk locsolását, de sokaknak nem adatik meg ez a lehetőség, vagy éppen nem szeretnék távollétükben másra bízni otthonukat.

Hogy ne kelljen a locsolás miatt aggódnod nyaraláskor!

Míg a háziállatokat rábízhatjuk a barátokra, a lakástakarítás Budapest környékén is könnyen megoldható, addig növényeink távollétünkben történő gondozása sokunknak gondot okoz.

Mi most mutatunk három olyan trükköt, amelyeknek köszönhetően növényeink még a forró napokat is átvészelik locsolás nélkül, hogy amikor visszatérünk a vakációból ne barna, kiszáradt, hanem erős zöldellő növények fogadjanak.

Borosüveget a földbe!

Ha már tudod, hogy néhány napot otthonodtól távol fogsz eltölteni, akkor ideje beszerezni néhány borosüveget!

Töltsd tele az üres üveget vízzel, majd egy gyors mozdulattal fordítsd le és szúrd be az öntözni kívánt növény gyökeréhez közel! Nem kell túl mélyen, nehogy megsértsd a gyökérzetet, de biztosan álljon benne az üveg!

Miért is jó ez? Az üvegben található víz több nap alatt lassan szivárog át a talajba, így egyenletesen nedvesen tartja a növényt. Pompás, bevált ötlet, ami ráadásul roppant egyszerű is egyben.

hirdetes

Kíváncsi vagy a többi ötletünkre? A következő oldalon megmutatjuk! ;)

Hogy ne kelljen a locsolás miatt aggódnod nyaraláskor!

Műanyag palackkal a növényekért!

Ez a módszer az előzőnél egy fokkal bonyolultabb, de nem kell természetesen ettől sem megijedni!

Öblíts ki egy üres, két literes üdítős flakont, majd egy olló segítségével ejts apró lyukakat a flakon egyik oldalán! Áss a növény mellé egy flakon nagyságú gödröt és helyezd bele tetejével felfelé a palackot és a kilyukasztott oldalát fordítsd az öntözni kívánt növény felé, majd temesd be a gödröt! Úgy tedd mindezt, hogy a flakon teteje kilátszódjon a földből, így bármikor – leginkább nyaralás előtt - feltöltheted azt vízzel.

Ez a megoldás a hosszabb vakációkhoz javasolt, hiszen neki köszönhetően sokkal több vizet tudunk a növények számára biztosítani.

hirdetes
Hogy ne kelljen a locsolás miatt aggódnod nyaraláskor!

Szivaccsal a kiszáradás ellen!

Nos, amennyiben éppen vakáció előtt tervezzük a növények átültetését, akkor szuper lehet ez a tipp.

Fogjunk egy-két mosogatószivacsot és helyezzük a növény előtt a földbe, tegyünk rá egy réteg földet, majd arra tegyük a virágot, s végül temessük be annak gyökerét teljesen!

Miért jó ez?

A szivacs magába szívja a nedvességet, így ha jól megöntözöm a növényt a vakáció előtt, a szivacsnak köszönhetően napokig nedves lesz a virágom földje.

Abban az esetben is hasznos ennek az ismerete, ha éppen nem tervezünk átültetést, hiszen a szivacsok gyökér mellé helyezése egy kis gödörben szintén hasonló eredménnyel szolgál. Próbáljátok ki ezt a praktikát is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Drótkerítés

A drótkerítés a legolcsóbb kerítés eszköz, mellyel elkeríthetjük kertünket. Nem a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Utazás