notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíjat kapott a Gödöllői Királyi Kastély.

hirdetes

Nívódíjat kapott a Gödöllői Királyi Kastély

Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíjat kapott a Gödöllői Királyi Kastély. Az ingatlanfejlesztési Oscar-díjként is emlegetett elismerést évente ítélik oda azoknak az épületeknek, amelyek a legsikeresebb fejlesztések közé tartoznak.

Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíjat kapott a Gödöllői Királyi Kastély
Ma már az ország egyik legkedveltebb turistalátványossága a Gödöllői Királyi Kastély, amely Magyarország Európai Uniós elnöksége idején a rendezvények fő helyszíne volt. Közép-Európa legnagyobb barokk kastélya most műemlék kategóriában nemzetközi nívódíjat kapott.
 
Az Európai Uniós elnökség még inkább ráirányította a figyelmet a kastélyra mint építészeti, kulturális örökségre, de más nemzetközi rendezvények, konferenciák is növelték a kastély és a város népszerűségét – mondta Gémesi György, polgármester.
 
A barokk kastély a fénykorában Sissi kedvenc tartózkodási helye volt, de itt ünnepelte Kossuth Lajos az isaszegi csata győzelmét is. A barokk épületet a II. világháború után a szovjet hadsereg laktanyává alakította át, és sokáig szociális otthon is működött itt, éppen ezért szinte helyrehozhatatlanul tönkrement.
 
A rendszerváltozás után a kastélyt eredeti állapotában felújították, és újrahasznosították. Fenntartása évente hatszázmillió forintba kerül, ennek nyolcvan százalékát az ide látogató kétszázötvenezer turista és a rendezvényekből származó bevétel adja. Harminc ország hatvanöt szakembere döntött úgy, hogy megérdemli az ingatlanok Oscar-díjaként emlegetett Nívódíjat.
 
Eddig harminc hazai ingatlan kapott Nívódíjat a Nemzetközi Ingatlanszövetség pályázatán. Idén egy irodaház és a makói Hagymatikum is a díjazottak között volt; az elismeréseket Luxemburgban adták át.
 

Forrás: Hirado.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, többek között rengeteg időt spórolhatunk a... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet