notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan tudom legyőzni negatív gondolataimat? Próbáld ki ezt a tuti 7 módszert!

hirdetes

Szüntesd meg Te is negatív gondolataid, próbáld ki ezt a 7 módszert!

TK

A jelenlegi helyzetben mindenkit több stressz ér, mint általában. A negatív gondolatok viszont nem csak mindennapjainkat, de lelki békénket is képesek nagyon könnyen felborítani. Megszüntetésük egyáltalán nem egyszerű, de muszáj törekednünk rá, ezért most összegyűjtöttünk 7 ötletet, amiket kipróbálva nyugalmasabbá teheted mindennapjaid, kialakíthatod újbóli lelki békéd.

Így változtasd meg negatív gondolataid!

Biztosan Te is hallottad már azt a mondatot, hogy minden fejben dől el. Ennek, akármennyire is klisének hangzik, van igazságalapja. Gondoljunk csak bele abba, mennyi mindent tehet egy ember saját jólétéért, magabiztosságáért, valamint sikeréért, abban az esetben, ha bíztató szavakkal erősíti önmagát belülről.


Itt már érződik, mennyi jelentősége van gondolatainknak, hozzáállásunknak. Na persze, ez könnyen áteshet negatív irányba is, sőt, adott esetekben nagyobb mértékű rombolást is végezhet életünkben – csakúgy, mint amekkora pozitív kisugárzást és hangulatot tudnak adni jó gondolataink.


Aki folyton kritizálja, szidja saját magát, vagy környezetét, sokkal negatívabb attitűdöt képvisel. Arról nem is beszélve, hogy a folytonos megkérdőjelezés, a kritikus hozzáállás kisebb világunkhoz előre képes lesz felvázolni a legrosszabb forgatókönyveket, aláássa önbizalmunkat. 

hirdetes


Ezzel könnyen saját magunk legnagyobb ellenségévé válhatunk.


Viszont ez a kicsiny, negatív belső hangunk kisebb odafigyeléssel könnyedén elcsitítható. Lássuk tehát, hogyan.


Mindenekelőtt: légy tudatos!

hirdetes


Már beszéltük belső hangunk fontosságáról. Ha az elhatározás is megtörtént, miszerint szeretnénk pozitív gondolatokat sugározni önmagunk felé, érdemes kordában tartani azokat.


Nagyon sokan egyáltalán nem figyelnek oda, milyen gondolatok cikáznak fejükben, csak sodródnak velük. Egy ember átlagosan naponta hatvanezer gondolatnak a gazdája: amint ezeket megtanulod tudatosan kezelni, szűrni, egy idő után könnyedén elsétálhatsz majd a negatívabbak mellett. 


Amennyiben elég sokáig foglalkozol a gondolataid szűrésével, néhány hét elteltével már tudat alatt is a pozitívabb irányba fordulhatsz majd, képes leszel egyszerűen elengedni a számodra ártó gondolatfoszlányokat. 
 

 

Amennyiben érdekel a többi szuper módszer is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minimál stílus

A minimál stílust letisztultság, sík felületek, derékszögek, élek jellemzik. Néhány... Tovább

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Színes ötletek