notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nappaliban a hálószoba? Így rendezd be stílusosan és praktikusan!

hirdetes

Nappaliban a hálószoba? Így rendezd be stílusosan és praktikusan!

CsN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legtöbb embernek nem adatik meg, hogy hatalmas otthont rendezhessenek be kedvükre. Ez talán nem is baj – hiszen egy kisebb helyiséget is nagyszerűen be lehet rendezni néhány apró trükkel, még akkor is, ha a nappaliba vagyunk kénytelenek beszorítani a hálószobát is!

Nappaliban a hálószoba? Így rendezd be stílusosan és praktikusan!

Szeparáld a tereket!

Ha egy kicsit nagyobb alapterületű a nappalid, szerencsésnek mondhatod magad. Az egyik legjobb megoldás ekkor, ha a „hálószobád” megfelelően szeparálod, gyakorlatilag egy új kis szobát hozol létre neki.

Ezt akár gipszkartonnal is megvalósíthatod, de nagyon stílusos lehet egy-egy jól megválasztott térelválasztó is, vagy akár csak színben és stílusban odaillő függönyök.

 

 

Külön részleg a hálódnak

Bizonyos elrendezésű otthonok tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy külön részleget elválassz belőlük nappalinak. Ez hasonló az előző térelválasztós ötlethez, azonban nem kell feltétlen az egész teret elválasztanod.

Ha csupán jelzésértékű a térelválasztó, az is tökéletesen megteszi, és nagyon jó ötlet lehet, ha más burkolattal – a nappalihoz passzoló, de más színvilággal látod el a hálószobád. Ettől optikailag elkülönül majd, és mégsem foglal hatalmas helyet.

hirdetes

 

 

Nappaliban a hálószoba? Így rendezd be stílusosan és praktikusan!

Szinteltolásos hálószoba

Főként az L alakú nappalival rendelkező otthonoknál, de akár más, még építés alatt álló vagy átalakítható nappaliknál lehet nagyszerű megoldás, ha szinteltolással jelzed a nappali végét, és a hálószoba elejét.

Ehhez elég akár csak 2-3 lépcsőfoknyi szintkülönbség, hiszen ez pontosan jól fogja szimbolizálni a szoba határokat!

 

 

Galéria

A galériákról sokunknak a tipikus budapesti lakások fura fa építményei jutnak eszünkbe. Pedig alapvetően nem muszáj ezt a sablont követni, akár igazán stílusos, és nagyon praktikus galériákat is létrehozhatunk egy kis befektetéssel!

Ráadásul ez az egyik legjobb módja annak, hogy nagy belmagasságú otthonok esetén ne vegyünk el több teret a nappaliból, mégis legyen külön hálószobánk.

 

 

Nappaliban a hálószoba? Így rendezd be stílusosan és praktikusan!

Praktikus bútorok

Persze nem feltétlen kell bonyolult átalakító munkákba fogni, ha a nappalidba szeretnéd a hálószobád is elhelyezni. A széthúzható kanapék már nem feltétlen jelentenek szenvedést és több perces ágyazási folyamatot!

A mai praktikus bútorok között olyanok is találsz, amelyből egy perc alatt ágyat lehet csinálni, így gyakorlatilag nem is látszik nap közben, hogy ott van a hálószobád is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Nappali

Lakberendezési szakszótár

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7