notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Házi napelem készítése műanyag palackokból

hirdetes

Így készíthetsz magadnak házilag napelemet műanyag palackokból!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezzel a technikával bármikor lehet neked is saját napelemes rendszered. Ez a férfi megmutatja, hogyan készítheted el forintokból, műanyag palackokból saját napelemedet!

Házi napelem készítése műanyag palackokból

Ha a napelemre gondolunk, akkor mindenkinek azonnal a luxus jut eszébe. Nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy megvásároljanak egy ilyen elemet, beszereltessék. Pedig ez egy nagyon költséghatékony dolog, amivel az évek alatt rengeteget meg tudunk spórolni. A napenergia felhasználása a fűtéshez és a melegvíz előállításához egy igazán takarékos, ráadásul egy teljesen környezetbarát rendszer. 

 

Egy brazil, 60 éves mérnök olyan találmánnyal állt elő, mellyel fillérekből állította elő saját napelemes rendszerét és rendkívül jól működik. A férfi 13 évvel ezelőtt a város tisztaságáért indult el és kezdte el szedni az utcáról az eldobott műanyag palackokat. Majd később eszébe jutott, hogy ha már ennyi PET palackjuk van miért ne használhatná fel ezt egy jó célra. Így feleségével együtt 100 palackból és 50 tejesdobozból megépítették saját, hatékony házi napelemüket. Következő oldalon meg is mutatom egy videóban hogyan készítheted el te is!

hirdetes

 

Házi napelem készítése műanyag palackokból

 

A termosifon technológia és a házi napelemes rendszer kiépítése

 

Ennek a rendszernek az a titka, hogy a kevésbé meleg víz a felszínen marad, amíg a hidegebb, nehezebb víz alászáll. Ha te is nekivágsz egy ilyen saját napelem megépítésének, akkor azért azt tudnod kell, hogy körülbelül 5 évente ki kell cserélned a palackokat, mert ennyi idő alatt képződik a rendszerben olyan lerakódás, ami miatt már nem veszi fel kellőképpen a nap energiáját. Az alábbi képen nagyon jól lehet látni, hogy hogyan is működik:

 

 

Itt pedig bemutatja Jose Alano, a brazil mérnök, hogy hogyan készül el ez a napelemes rendszer a műanyag palackokból!

 

Házi napelem készítése műanyag palackokból

 

Jose szerint mindössze 30 dollárba került a megépítése, nagyon csekély összeg ez ahhoz képest, hogy mennyit meg tudsz vele spórolni. Ha te is belevágsz az elkészítésébe, akkor nézd meg az alábbi videót, tájékozódj kicsit szakleírásokból és, ami a legfontosabb, kezdd el gyűjteni a műanyag palackokat. :) Megéri kipróbálni, az biztos!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Építészet Garzonlakás Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Rózsa szaporítás

A rózsát nem egyszerű szaporítani. Ha magokról próbálkozunk, az legtöbbször nem sikerül.... Tovább

Loft lakás

A loft, mint ingatlantrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.7