notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

hirdetes

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

CsN

Összegabalyodott kábelek, vagy a forró ételbe csúszott fakanál… Ugye milyen idegesítő? Ezek az apróságok végigkísérik mindennapjainkat, pedig a megoldás gyakran már készen vár minket egy-egy nagyszerű találmányként! Ezekből szedtem most össze neked néhányat…

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

Kanapén étkezés…

Egy-egy elkényelmesedett este folyamán mennyire jó is a kanapén ülve iszogatni egy nagy bögre teát, vagy enni valami ropogtatni valót, gyümölcsöt. Persze ez nem veszélytelen, mert kiborulhat a tányér vagy akár a bögre, és oda a frissen húzott kárpit!

 

Megoldást jelenthet egy ilyen nagyszerű találmány, amely a kanapéra rögzítve kisasztalként szolgál. Így nem kell minden korty tea után messzire hajolgatni (lusták előnyben:) ). Persze az is igaz, hogy ez a szerkezet az olyan vérbeli kétbalkezeseken mint én vagyok nem segít, hiszen azért én biztos megoldanám, hogy leverjem valahogy, de akkor is zseniális találmánynak tartom!

 

 

Fakanál tartó csipesz

A konyhatündérek számára lehet igazi megváltás ez a hasznos kis találmány, amelyet a fazék oldalára csíptetve használhatunk arra, hogy a fakanalat megtartsa. Azok számára akik sűrűn főznek ismerős lehet a probléma, mikor a fakanál belecsúszik a forró ételbe, vagy persze ha a lábas tetejére tesszük, akkor meg mellécsöpöghet a lábas mellé, aztán még odaégni is képes, és lehet sikálni…

 

Ez a tárgy erre a problémára hivatott megoldást adni, és tényleg el tudom képzelni, hogy hasznos egy ilyen a konyhában!

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

Hasznos kis kanál, amely nem csúszik bele a pohárba

Az előzőhöz hasonló problémákat okozhat, de nem csak a konyhatündérek számára az a jelenség, amikor bizony a kanalunk kisebb, mint a bögrénk, és simán elmerül a forró teában, vagy a limonádéban. És akkor vagy benne hagyjuk, és idegesít az egész ital elfogyasztása közben, vagy belemászunk kézzel-lábbal a bögrébe a kanál után kutatva…

 

Erre jelent szuper megoldást ez a kis kampós kanál, amelyet a bögre szélére tudsz akasztani, így nem tűnik el soha!

 

 

hirdetes

Hosszabbító a falban

A kábelekkel való ádáz küzdelem minden háztartásban gondot okoz. A tekeredő, csavarodó kábelek megtörnek, útban vannak, orra esünk bennük, és úgy egyébként is elég csúnyák tudnak lenni. Ennek a konnektornak a feltalálója is biztosan találkozott már ezzel a problémával, na meg azzal, hogy milyen zavaró is az, mikor a hosszabbítót használat után össze kell tekerni, aztán elrejteni valahova – pedig gyakran nem is kis helyet foglal.

 

Találmánya pedig választ ad a problémára: a konnektor amelyet készített a falból kihúzható, és hosszabbítóként is funkcionál!

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

Zacskók légmentes lezárása

Kisgyermekes családok előnyben! Na meg azok akik szeretik a müzlit, és gyakran rohanásban vannak reggelente…

 

Nekik lehet ugyanis ismerős, amikor bár a müzlis zacskóra (vagy a csipszes zacskóra… ki az aki nem eszi meg egyből a csipszet?!) gondosan ráteszünk ugyan egy befőttes gumit, de az lecsúszik, vagy épen reggel nem jut eszünkbe, vagy nem marad időnk rátenni… Esetleg a lurkó feledkezik meg róla majszolás után.

 

Ekkor persze a müzli megszívja magát nedvességgel, és elveszti minden ropogósságát… De nem akkor, ha van egy ilyen nagyszerű kis találmányod otthon! Ez ugyanis kimondottan arra való, hogy zacskók szájára tedd rá, és így már szinte dobozként funkcionál majd, amelyet egyáltalán nem bonyolult visszacsukni.

 

 

 

Kábelrendező konnektor

Az előbbiekben már említett témakörre ad választ ez a konnektor is, ha nem is olyan zseniálisan, mint az előző, de ez legalább nem jár akkora munkával, és mindenki számára elérhető.

 

Ez a konnektor úgy van kialakítva, hogy rátekerhető a felesleges kábelmennyiség, így biztos nem gabalyodsz bele munka közben. Nem utolsó sorban szerintem erre a telefont is fel lehet akasztani töltés közben, és az nem árt, ha nem a földön van.

hirdetes
Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

Ágyból fotel

Ez a kiegészítő az egyik legmókásabb darab – és hát valószínűleg a legzseniálisabb is – amelyet valaha láttam.

Nem mást láthatsz a képen, mint egy ágyra helyezhető fotel- felsőrészt!

 

Aki próbált már az ágyban olvasni, vagy huzamosabb ideig tv-t nézni az tudja, mennyire kényelmetlen is tud lenni… ez a darab megoldást kínál erre a problémára!

 

 

Kulcstartó biztonsági öv csatból

Ha reggelente nálad is problémát jelent a kulcscsomód, vagy a slusszkulcsod megtalálása, megtaláltam ma tökéletes megoldást! Ráadásul nagyon stílusos, és kicsit vicces is, így biztosan sok dicsérő szót kapsz majd érte…

 

A biztonsági öv csat tartóját a falra szerelve, a biztonsági öv csatját pedig a kulcsodon hordva nagyszerű mód nyílik arra, hogy hazaérve így tárold a kulcsod. Az biztos, hogy eszedbe jut majd felakasztani ahogy ránézel a kulcstartóként felszerelt övcsatra!

Nagyszerű megoldások a mindennapi apró problémákra

Vágódeszka kukával

Végül egy olyan nagyon hasznos bútorelemet mutatok be neked, amely a konyhában könnyítheti meg az életed. Mikor zöldségeket pucolsz, gyakran előfordul hogy a héjdarabok szétszóródnak, aztán takaríthatod az egész konyhát…ugye?

 

Na egy ilyen szerkezettel ettől többet nem kell tartanod! Ahogy megpucoltad a praktikus vágódeszkán a zöldséget, máris lökheted a héjat a lyukon keresztül a kukába! Villámgyors megoldás, és sokkal egyszerűbb is, mint külön kiviszegetni a kukába a szemetet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők