notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mutatunk néhány igazán különleges mennyezetet, amitől eláll majd a szavad!

hirdetes

7 mutatós mennyezet, amik láttán a szavad is eláll

LK

Amikor az ember belép egy szobába, általában a következő három dolog valamelyikére ugrik a szeme: a falakra, a bútorokra, vagy a padló burkolatára. A falak merész színekkel vagy csinos tapétákkal keltik fel az emberek figyelmét, de itt helyezkednek el általában az érdekesebbnél érdekesebb képek is.

Mutatunk néhány igazán különleges mennyezetet, amitől eláll majd a szavad!

A gondosan összeválogatott anyagok, mutatós körvonalak és a kreatív elrendezés segíthet abban, hogy a bútoroké legyen a főszerep a szobában.

Végezetül ott vannak még a szőnyegek is, amik képesek leföldelni a szobákat, és már önmagukban igen beszédes dekorációs elemek lehetnek.

Azonban mi lenne, ha azt mondanánk, hogy létezik egy negyedik dolog is, ami képes lenyűgözni a szobába érkezőket? Sokak szerint a nem éppen hagyományos fókuszponttal rendelkező terek azok, amelyek a legérdekesebb környezeteket alkotják. Ezen állítás bizonyítására bemutatunk hét egyéni példát az ilyen nem éppen hétköznapi megoldásokra.

1. Színmámor

Ez a Greenwich Village-i lakás Rafael de Cardenas designer fejéből pattant ki, és egyben az avant-garde művészi pompa csúcsát is megtestesíti. Az aranyozott lépcsőkorlátok a New York-i kilátás és a ragyogóan világos mennyezet illetve fal szokatlan, mégis látványos kontrasztjához vezetnek. A két egymás mellé helyezett – egy illusztrált és egy valódi – kép igazán meghökkentő látványt alkot.

hirdetes

Egy hasonló hatás érdekében helyezz drámai, színes tapétát bejáratod mellé, hogy már az első pillanatban lenyűgözhesd vendégeidet. Egy ilyen beszédes elemmel megadhatod otthonod stílusának alaphangját, amire beljebb kerülve számíthatnak majd.

2. Egy fa lombja alatt

Az évszakok jönnek-mennek, a falevelek előbújnak. tündökölnek, őszi színekbe öltöznek, elszáradnak, és végül lehullanak. A természet körforgása azonban nem feltétlenül kell, hogy megvonja tőlünk egy mindig gyönyörű, zöld fa látványát otthonunkban. Ez az óriási, a falról a plafonra is átterjedő festmény lehetővé teszi, hogy a természet buja szépsége beköltözzön a szobába anélkül, hogy egy cserepes növénnyel kellene foglalkozni hozzá.

hirdetes

3. Faliszőnyeget a plafonra

Kevés dolog testesíti meg úgy a bohém eleganciát, mint egy jól elhelyezett faliszőnyeg. Egy egzotikusabb hatás érdekében ne a falakat, hanem első sorban a plafont célozd meg egy világi stílusú szövettel. A plafonról lelógó laza anyag gyönyörű hullámzásával nem csak titokzatosabbá teheti a szobát, de valamivel lágyabbá is teheti annak hangulatát. Ha több textrúrával és mélységgel rendelkező szövetanyagot használsz, egy még érdekesebb hatás érdekében erős ragasztóval akár közvetlenül a plafonra is felerősítheted azt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Kis lakás Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek Nappali