notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Műanyag palackokból építenek házakat

hirdetes

Műanyag palackokból épülnek a házak ebben a panamai faluban!

Ez a kis panamai falu nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a műanyag palackok ne egy szeméttelepen, vagy rosszabb esetben valahol a természetben kössenek ki, hanem így egy nagyon hasznos célra, házak építéséhez használják fel azokat.

Műanyag palackokból építenek házakat

Egy panamai (Közép-Amerika) faluban teljesen egyedi módon kezdték el újrahasznosítani a műanyag palackokat. Mind tudjuk, hogy ma az első számú problémák közé tartozik a műanyag hulladék tárolása és hosszú lebomlási ideje. Szerencsére egyre több alternatívát találnak ki, szakemberek és civilek egyaránt, ennek orvoslására. Ez történt most is!


A rendkívül kreatív ötlet nagyon sokban hozzájárulhat a Föld megmentéséhez. Lássuk csak, hogy pontosan miről van szó:
Ez a forradalmi, új módszer nem más mint, hogy műanyag palackokból készítenek házakat.


 
Ez a szuper ötlet pedig Robert Bezau (kanadai üzletember) nevéhez fűződik. Csak nem olyan rég költözött Panama szigetére, de állítása szerint, nagyon megrázó élmény volt szembesülni azzal, hogy mekkora mennyiségű műanyag hulladék halmozódott fel a szigeten.

hirdetes
Így nyilatkozott: „Sajnos mivel ez egy sziget, minden hajón érkezik ide. Ennek következménye pedig, hogy a termékeket elfogyasztjuk, de a csomagolás hátramarad, mivel azt nem szállítják vissza.”


 
Ezt követően támadt Robert ötlete, hogy hozzanak létre épületeket az elhasznált üvegekből és megalapította Plastic Bottle Village-t. Elsőre talán kissé furán hangzik, hogy műanyag palackokból házat építsen valaki, de valójában igazán remek kivitelezésről van szó.


Miután az üvegekből elkészülnek a falak, azokat kívül-belül levakolják, így gyakorlatilag nem néznek ki máshogy, mint a téglából épült házak. A helyiek szerint pedig olyan jó a szigetelésük, hogy még a nagy melegben sem szükséges légkondicionáló használata. 

hirdetes


Nagyjából 14 ezer palackot használnak fel, egy átlagos családi ház megépítéséhez, ami óriási mennyiségű műanyagtól menti meg Földünket. 
Remélhetőleg hamarosan Európába és a világ többi részére is eljut ez az ötlet és közösen talán egy környezetbarátabb világot teremthetünk! Nézd meg a galériát, én szívesen élnék benne! :)
 

 

Fotók: boredpanda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Absztrakt

Az absztrakt szó jelentése: elvont, formabontó. A művészetben és az építészetben a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Lakásbemutatók Színes ötletek