notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Műanyag palackokból készít aszfaltot egy cég! Tartósabb, mint a hagyományos út!

hirdetes

Műanyag palackokból készít aszfalt utat ez a cég!

VZs

Ma az egyik legnagyobb környezetvédelmi problémát jelentik a műanyagpalackok. Mivel napi szinten megszámlálhatatlan mennyiségű palackot vesznek és dobnak a szemétbe, a probléma nemsokára visszafordíthatatlanná válik. Egy cég viszont nagyon hasznosan alakítja át a műanyag palackokat! Aszfalt utakat készít belőlük, amik sokkal tartósabbak, mint a mostani utak!

Műanyag palackokból készít aszfaltot egy cég! Tartósabb, mint a hagyományos út!

Amennyiben nem változtatunk az életmódunkon, hamarosan a környezetszennyezés felfoghatatlan szintekre emelkedik majd, globális méretű katasztrófákat okozva. Ezek már nem csak képzelgések, hanem tények!

Azonban szerencsére egyre többen veszik észre ezt a problémát és igyekeznek tenni ellene. Sokunknak fontos a környezetünk és a Föld, amin élhetünk. Ennek pedig szerencsére hangot is adnak a törtetők és tetteikben is kifejezik aggodalmukat. 

Kevesen tudják, hogy egy műanyag palack lebomlásához 450 év szükséges ezért rendkívül fontos az újrahasznosítás. 450 ÉV!

A Macrebur nevű angol cég újra felhasznált műanyagból készít betonozott utakat. A műanyagból apró golyókat formáznak és bitumen helyett ezt teszik bele az útburkolatba. Ez a módszer duplán is környezetbarátnak számít, mivel egyfelől újrahasznosítja a műanyagot, másfelől pedig a fosszilis tüzelőanyag felhasználást is redukálja. Mindemellett a módszer többszörösen is költséghatékonyabb, mint a hagyományos betonozás és időt állóbb is egyben.

hirdetes

Ráadásul a műanyagból készült utakon tízszer kevesebb idő alatt jelentek meg kátyúk, mivel ezek az utak nem szakadnak be úgy, mint az alámosott aszfalt utak. 

hirdetes

Sajnos kevesen akarják észre venni, hogy nincs más választásunk mint azonnal átállni az újrahasznosított módszerekre. Éves szinten huszonnyolc millió műanyag kerül kidobásra, ami nagyon megterheli a környezetünket. 

A már említett brit cég vezérigazgatója szervezett egy palackgyűjtést Dél-Indiában a helyi lakosság számára. Ennek segítségével rengeteg rászoruló jutott ideiglenesen munkához és hatalmas előrelépést értek el az újrahasznosításban is. 

A kreatív ötletnek hála 10-szer többet tartó utak és tisztább tengerek és óceánok gazdagítják gyönyörű élőhelyünket, a Földet. Reméljük, hogy minél többen követik majd ezt a példát, és az olcsó, de környezetbarát utat választják majd a közeljövőben!


lifter.com.ua, marcianos.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szürrealizmus

A szürrealizmus a két világháború közötti időszak egyik legjelentősebb művészeti... Tovább

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Természet Újrahasznosítás