notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 tipp a mosókonyha kialakítása során

hirdetes

A mosókonyha átalakításának alapvető elemei: 5 dolog, amire figyelj

SzSz

Milyen elemek legyenek mindenképp a mosókonyhában? Most minden fontos szempontot összeszedtünk, amelyre ügyelj a praktikus mosókonyha kialakítása során.

A mosókonyha átalakításának alapvető elemei: 5 tipp, amire figyelj

Ha neked is van a lakásban egy külön helyiséged, ahol mosókonyhát szeretnél kialakítani, legyen az akár egy külön szoba, a pince vagy épp a fürdőszoba egyik oldala, akkor is fontos, hogy minden funkcióra gondolj. A legtöbben a mosógépet a konyhában vagy a fürdőszobában helyezzük el, holott praktikusabb lenne egy külön részt kialakítani erre a célra. A ruhák mosása így sokkal egyszerűbb lesz és csak minimális odafigyelésre van szükséges a tökéletes mosókonyha kialakításánál. 

Az idősebb házakban gyakran helyezik el a mosókonyhát a pincében, rossz megvilágítással, csupasz padlóval, és mindenféle tároló lehetőség nélkül. A mosókonyha átalakítása könnyebb azonban mint bármelyik másik helyiség átalakítása, hiszen a felújítandó anyagok, eszközök olcsóak és bárhol elérhetők. Lássuk, mit érdemes beszerezni és mire érdemes figyelni a mosókonyha átalakításakor!

hirdetes

Padló 

A csupasz, befejezetlen padlóburkolat, akár beton, akár fedetlen a padló, nem lesz jó választás, hiszen nem esztétikus és nagyon barátságtalan. A kényelmetlenség és a komor érzése uralkodhat el rajtunk egy ilyen helyiség láttán. Ilyenkor érezhetjük azt, hogy sürgősen változtatni kell valamit a helyiségen. Az otthoni padlóburkolatot szintén használjuk fel a mosókonyhában is, vagy ha nem szeretnénk túl sokat ráfordítani, keressünk egy olcsóbb, vízálló padlóburkolatot. A vinil deszka és a kerámia burkolatok egyaránt jól ellenállnak a víznek, még a kisebb mennyiségű egy szintű víznek is. Olyan padlót semmiképp se válasszunk, mint a tömör keményfa vagy hajópadló, hiszen ezek könnyen átázhatnak, amely nagyobb problémákat is okozhat a lakásban. 

hirdetes

Világítás

Ha a mennyezeti lámpa nem felel meg a mosókonyha teljes megvilágításához, akkor új világításra lesz szükségünk. A tompított világítás megnehezíti a ruhadarabok szétválogatását, így akár a színeket könnyedén összemoshatjuk, amely pedig nem vezet jóra. A mennyezeti lámpához válasszunk még plusz fali vagy süllyesztett lámpákat, esetleg LED szalagot, amely több szempontból is praktikus lehet a mosókonyha megvilágításánál. Ha szekrények is vannak a mosókonyhában, oda is érdemes könnyen felszerelhető világítás elhelyezni, hogy semmi se akadályozzon minket a látásban. 

Mire figyeljünk még a mosókonyha kialakításánál? A következő oldalon folytatjuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

gyártócsarnok takarítás

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra