notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mosókonyha tárolási tippek: így tárolj dolgokat a mosókonyhádban ha kevés és szűkös a hely!

hirdetes

Így hozd ki a legtöbbet a szűkös helyből: 4 mosókonyhai tárolási tipp

NA

A mosás valószínűleg nem szerepel a kedvenc tevékenységeid között, és ez a házimunka még nagyobb kihívást jelenthet, ha szűkös a hely. Ha egy kis mosókonyhában dolgozol, a jó tárolórendszer a kulcsa annak, hogy a helyiség működőképes legyen. Legyen szó rejtett tároló szekrényekről vagy egymásra rakott mosó- és szárítógépről, ezek a helytakarékos ötletek maximalizálják a mosókonyha hasznos terét.

Mosókonyha tippek

Így kezdj neki a mosókonyha rendberakásának 

Mielőtt elkezdenéd, vegyél ki mindent a mosókonyhából, kivéve a mosó- és szárítógépet. Az összes mosodai kelléket kategóriákba sorolhatod aszerint, hogy milyen gyakran használod őket. Így a leggyakrabban használt cikkeket (például mosószer és öblítő) olyan helyen tárolhatod, amely a mindennapi használathoz könnyen elérhető. A ritkábban használt tárgyak, például folteltávolító vagy polcon, vagy fiókban tárolhatóak.
Miután mindent átválogatottál, használd tárolási megoldásainkat a hely optimalizálásához. Kreatív ötleteinkkel a jobb tárolás érdekében ismét értékelni fogod mosókonyhádat – bármilyen kicsi is az.

Csúszós tároló szekrény

Van egy kis hely a mosó- és szárítógép, vagy a gép és a fal között? Ez épp elég hely lehet egy többszintes szekrényhez. Alkalmazz olyan szerényt, aminek kereke van, és fogantyúja, így könnyen kihúzható. Használd a kevésbé szükséges tárgyak tárolására, mint például a fehérítő és a folteltávolítók. A legtöbb vékony szekrény még mindig elég széles a hagyományos gőzölőkhöz és vasalókhoz, ami különösen hasznos lehet, ha nincs fali hely a polcok felakasztására. Ráadásul könnyen elrejttetheted ezzel a rendetlenséget.

hirdetes

Beépített mosodai kosarak

Ha van extra hely a fal melletti a gépek között, tegyél be egy szennyeskosár rendszert. Nem foglal el plusz négyzetmétert, és segít abban is, hogy a ruhák ne kerüljenek a padlóra. A kosarak ki- vagy lehúzhatóvá tételével a családtagok motiváltabbak lehetnek a kosarak használatára. Keress szellőzővel ellátott kosarakat, hogy a piszkos ruhák – különösen a sportruhák vagy a tornaruhák – ne legyenek túlságosan büdösek. Alkalmazz minden családtaghoz saját kosarat, és jelölj ki egyet a közös törölközőknek, egy másikat pedig az ágyneműnek.

Rakd egymásra a gépeket

Ha megvan a hely magassága, de a szélessége nem, fontold meg az egymásra rakható mosó- és szárítógépeket. Egyes gépek egy összefüggő darabként is elérhetők felültöltős mosógéppel és elöltöltős szárítóval. Külön elöltöltős egységek esetén nagy valószínűséggel szükség lesz egy rakodókészletre mindkét gép védelmére. Ne feled, hogy az egymásra rakható gépek általában többe kerülnek, mint más opciók, és általában kisebb a terhelhetőségük. Ugyanakkor energiahatékonyabbak is lehetnek, és (az elöltöltős modelleknél) kíméletesek a ruhákhoz és az ágyneműhöz és jelentős mennyiségű helyet takarítanak meg.

hirdetes

Zárt ajtók mögött

Egyes otthonokban nincs kijelölt mosókonyha, de ez nem jelenti azt, hogy a koszos ruhákat „mutogatni” kell. Ha a mosó- és szárítógépet nagy forgalmú helyen, például fürdőszobában vagy konyhában kell használni, akkor rejtsd el őket, amíg nem használod. A magas szekrényajtókkal alkalmazhatjuk ezt a trükköt, és sokuk beépített polcokkal van felszerelve a kellékek számára. Ha nagyon kevés a hely, válassz a zsebszekrényajtókat. Ha végeztél egy adag ruhanemű mosásával, egyszerűen csukd be az ajtókat, és felejtd el a házimunkát a következő mosási napig.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Párásító

Nagyon fontos, hogy a lakásunk levegője ne legyen túl száraz és túl párás se. A túl száraz... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok