notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan takarítsd ki mosógépedet egyszerűen

hirdetes

A mosógép kitisztítása három lépésben

cs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Mosógépünkbe a legmocskosabb ruháinkat dobjuk be, majd a mosás végeztével örömmel konstatáljuk, hogy mindegyik darab tiszta és friss illatúvá vált. Ahhoz, hogy állandóan ezt az eredményt kapjuk, muszáj időről időre mosógépünk tisztaságáról is gondoskodnunk, mivel ennek elmulasztása esetén a mosógépben felgyülemlett kosz és szennyeződés miatt ruháink is foltosak maradnak, végső soron pedig mosógépünk is felmondja a szolgálatot. 

 

a tökéletesen tiszta mosógépért

Ilyen egyszerű még sosem volt a mosógép takarítása

 

Összegyűjtöttük nektek a három legfontosabb lépést, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy mosógépedet tisztán tartsátok, s ezzel meghosszabbítsátok a mosógép élettartamát. Ezek a praktikák nem csak nagyon egyszerűek, hanem roppant gyorsan kivitelezhetőek is, így attól sem kell tartanotok, hogy az amúgy is hosszadalmas takarítási procedúra ezáltal még tovább nyúlik majd. 

 

Persze, ha azok közé tartozol, akiknek egyáltalán nem fér bele az idejébe a takarítás semmilyen formája, akkor javasoljuk a Kék Harmóniával való kapcsolatfelvételt, aki profi takarító cég lévén könnyűszerrel elvégezik helyetted a takarítási munkálatokat, ezzel hatalmas súlyt levéve válladról. A Kék Harmónia oldalán számos takarítással kapcsolatos érdekességről olvashatsz, illetve ide kattintva még többet megtudhatsz a lakástakarításról is: lakástakarítás

 

 

A legfontosabb: a mosógép belső tisztítása

 

A mosás befejeztével azonnal javasolt áttörölni a mosógépet. Ezt sokan elfelejtjük, de ha mosópor maradvány, vagy öblítő marad a gépben, akkor az könnyedén odaszáradhat, ami a későbbiekben eltömődést, vízkövesedést okozhat. Egy puha tisztítókendővel töröljük egyszerűen át a mosógép dobját. Ez az első lépés. 

hirdetes

 

A mosógép peremét is gondosan töröljétek át, mivel itt ül meg a legtöbb piszok. 

 

Abban az estetben pedig ha a kemény víz hatására vízkövet észleltek, feltétlenül távolítsátok el a mosógépből az alábbi egyszerű megoldásokkal:

 

 

Ecet:

 

Önts fél liter 20%-os ecetet a mosógépbe és indíts el egy 90°-os mosást! Az ecet hatására a vízkő eltűnik, a mosógép pedig újra régi fényében pompázik majd. 

Ezzel a megoldással egyúttal a kellemetlen szagoktól is elbúcsúzhatsz, néhány havonta egy ecetes mosás beiktatásával hosszú ideig jó barátságban lesztek mosógépetekkel.

 

 

Ha szeretnétek ezt megelőzni, akkor pedig használjatok a mosásokhoz vízlágyítót!

 

a tökéletesen tiszta mosógépért

Szódabikarbóna

 

A másik csodaszer, melyet a mosógép takarításához segítségül hívhatunk a szódabikarbóna. Ehhez egy fél csészényit kell a mosógépbe helyezned és az ecetes megoldáshoz hasonlóan 90°-os mosást kell elindítanod. Az eredmény szintén bámulatos; tiszta, csillogó, szagoktól mentes mosógép, mellyel patyolattisztává moshatod ruháidat.

 

 

A mosógép külsejének tisztítása

 

Ez a mosás eredményét és a mosógép élethosszát nem befolyásolja közvetlenül, de jó, ha odafigyeltek azért mosógépetek külsejének tisztaságára is. 

 

A legjobb megoldás ehhez egy enyhe tisztítószer és egy szivacs használata, melyekkel megszabadíthatjátok a mosógép külsejét a szennyeződésektől. A munkát egy puha pamut törlőkendővel való áttörlés kövesse, melynek következtében a gép felülete csillogóvá válik. 

 

Szagtalanítás

 

A szódabikarbónás és ecetes mosással a nem kívánt szagoktól könnyedén megszabadulhattok, s hasznélatuk által még a vízkővel is leszámolhattuk. Azonban a mosógép szűrőjéről eddig még nem esett szó. Ez is kihagyhatatlan, ha a szeretnétek makulátlanul tisztává és kellemes illatúvá változtatni ruháitok tisztává varázsoló szerkezetét. 

 

Vegyétek hát ki a szűrőt és távolítsátok el róla a szennyeződéseket! Meg fogtok lepődni, hogy mennyi kosz gyűlt össze egy ilyen kicsi helyen.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fürdőszoba

Lakberendezési szakszótár

Papírfonás

A papírfonás egy olyan folyamat, mely alatt papírból készítünk csodálatosan szép és nagyon... Tovább

Lakóautó

Sokan választják otthonuknak a lakóautót, hiszen ezzel ott élsz, ahol éppen kedved tartja és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 169

Átlagos értékelés: 4.9