notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 jel, hogy hamarosan tönkremegy a mosógéped

hirdetes

A mosógéped jelez, mielőtt tönkremenne, vedd észre a jeleket!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A mosógéped is lehet hosszú élettartamú, de nem árt, ha észreveszed, amikor azt üzeni, hamarosan tönkre fog menni. Ezekre a jelekre kell csupán odafigyelned, és a mosógéped hosszú, hosszú ideig hű barátod marad.

Így növelhetsz a mosógéped élettartamán

Túl kevés vagy túl sok ruha – Figyelj a mennyiségre!

 

Minden mosógépnél meg van határozva a mennyiség, hogy mennyit is kell beledobálni. Ha megtömöd a tárcsát, nem tud elegendő vizet juttatni a dobba, de, ami még ennél is rosszabb, a ruhákat is roncsolhatja. Ne ess túlzásba, nem szabad mindent egyszerre kimosni, még ha ezzel időt is spórolsz magadnak! Mert pénzt biztosan nem.. És ez itt a lényeg. Ha túl sok ruhát raksz a mosógépbe, hamarosan búcsút inthetsz szeretett masinádnak. Ezt pedig nem akarod. És a pénztárcád sem akarja.

 

Na de nézzük meg a másik esetet. Mi van akkor, ha üresen indítod el? Nos, ebben az esetben az sem túl jó megoldás. Ha félig üresen indítod el a mosást, sokkal jobban rázkódik, ezáltal hamarabb meghibásodhat, elkophatnak benne az alkatrészek és ezeknek a bizonyos alkatrészeknek sem éppen olcsó a javíttatása, cseréje. A következő oldalon további hibákat olvashatsz, melyeket jobb, ha te sem követsz el!

 

A cikket a Kék Harmónia takarító cég támogatta!
Ha szeretnél további tanácsokat kapni otthonod tisztaságával kapcsolatban, bátram ajánlom őket!
Részletekért kattints ide: Takarítócég Budapest

Így növelhetsz a mosógéped élettartamán

Figyelmesen hallgasd a hangokat! Neked üzennek!

 

Te milyen változást észlelsz magadon, ha meg vagy fázva? Ugye neked is kicsit másabb lesz a hangszíned? Ugyanígy jelez neked is a mosógéped, hisz ha „megbetegszik”, igen furcsa hangokat fog kiadni. Ha kattogó, szinte köhögéshez hasonlító hangokat ad ki öblítés közben, kezdhetsz aggódni, ugyanis ez azt jelentheti, hogy valami bekerülhetett a dob és az alkatrészek közé, így az minden egyes mosásnál rongálja majd a mosógépedet. Megkarcolhatja a dobot, sőt rosszabb esetben a forgását is megakadályozza, ami egyértelműen a mosógép kimúlásához vezet.

hirdetes

 

Azokat a ruhákat, melyeken gombokkal és cipzárral felszereltek, mindig teljesen begombolva és behúzva tedd be mosni, így kevesebb az esély rá, hogy leszakad, és a fémhez ütődik mosás közben. A melltartókra is figyelj oda, már csak az anyaga miatt is, jobbat teszel neki, ha nem egyenesen a gépbe dobod, hanem mosózsákostul rakod be. Ezzel a masina és a fehérneműnek is meghosszabbíthatod élettartamát. Biztosan találkoztál már olyan melltartóval életed során, ami még a viselésénél is kellemetlen, hogy a vékony – vagy nem túl vékony – merevítő kicsúszik a melltartóból, majd a dobot kezdi el karcolni. (Vagy a bőrödet.)

 

Amikor már vastagodnak a lerakódások..

 

Rengeteg olyan termék kapható a boltokban, amik növelhetik a mosógéped élettartamát. Biztosan sokszor hallottad már a Calgon reklámok találó szlogenjét, miszerint „Calgonnal a mosógép is tovább él”, de ez nem csupán egy jól hangzó reklámfogás, igazságalapja van. Bár többen esküsznek a természetesebb megoldásokra, én is inkább annak a híve vagyok.

 

A mosógép ősellensége a vízkő. Ezt szerintem sokan elismerjük. Ha nagyon kemény a víz, akkor könnyedén kialakulhat a vízkő a mosógép belsejében, emellett a mosópor is könnyen lerakódhat a dob belsejében, ez akár meg is tud penészedni, szóval használj mindenképpen valamilyen vízlágyítót ellene. Sokan – köztük én magam is – előszeretettel esküsznek az ecetre, néha nem árt, ha végigfuttatunk egy öblítő programot, aminél ecetet rakunk az öblítő helyére. Fényesebb lesz a dob, mint újkorában. Tisztít, fertőtlenít, csillogást ad a gépnek. És még természetes is. Utána viszont érdemes ecet nélkül is megismételni a program lefuttatását, ezt a műveletet havonta egyszer bevetheted. Hidd el, rengeteg pénzt megspórolsz magadnak, ha ezeket betartod.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 236

Átlagos értékelés: 4.9