notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

mosogatószivacs; mosogatószivacs csere; mosogatószivacs cserélés; régi mosogatószivacs; szivacs

hirdetes

4 jel, ami azt mutatja, hogy ideje megszabadulnod a mosogatószivacsodtól

NA

Általános szabály, hogy két-négy hetente ki kell cserélni a szivacsokat. Természetesen ez változhat attól függően, hogy milyen gyakran használod őket, és milyen formában. Ha észreveszed, hogy a szivacsok már a két hét letelte előtt kezdenek büdösödni vagy szétesnek, valószínűleg ideje kicserélni őket. De mik a pontos jelei ennek?

Mosogatószivacs csere

Inkább cseréljük ki hamarabb a szivacsot

Ha nem vagy biztos abban, hogy itt az ideje kicserélni a szivacsot, legyél óvatos, és szerezz be inkább egy újat. Végül is viszonylag olcsók és könnyen beszerezhetőek, ráadásul, ha tisztaságról van szó, jobb félni, mint sajnálni rá az időt és a pénzt. Itt van néhány jel, amely arra utal, hogy ideje búcsút venni a szivacsodtól.
4 jel, hogy ideje megszabadulni a szivacsodtól 

A szivacs láthatóan elszíneződött vagy foltos

Általában csak ránézésre lehet tudni, hogy egy szivacs készen áll-e a cserére. A mosogatásból vagy a szennyeződések feltakarításából származó foltok viszonylag könnyen kimosódnak. Ha egy szivacs az alapos öblítés után is megtartja a foltokat, akkor készen áll egy frissre cserélni.

A szivacs savanyú szagot áraszt

Még ha egy szivacs jól is néz ki, a szagáról megállapíthatjuk, hogy öreg. A szag gyakran nyilvánvalóbb lehet, mint a foltok. Mint minden más szöveten, amely hosszabb ideig nedves marad, a szivacsokon is penész képződhet. Ha erősen savanyú szagot kezd áradni a szivacsból, azonnal dobd ki és cseréld ki. Friss illat lesz a konyhában ezután – és elkerülöd, hogy a vendégek penészes szivaccsal megdörzsölt villával étkezzenek.

hirdetes

A szivacs szétesik 

Ha szeretsz a szivacsoddal őrült módjára súrolni, akkor a szivacsod elkezdhet szétesni, mielőtt az öregedés egyéb jeleit mutatná. A szivacs elhasználódása kevésbé hatékony, ezért cseréld ki a szivacsokat, mielőtt semmivé válnának.

Tipp

hirdetes

Ügyelj arra is, hogy jó tisztítószert használj, amely lebontja az ételt és a zsírt, hogy ne csak a szivacs végezzen el érte minden munkát és egyedülő ő szenvedjen.

Nem emlékszel, mikor cserélted ki utoljára a szivacsot

Ha olvasod ezt a cikket, és azon tűnődsz, hogy kicserélted-e valaha a szivacsot, ez annak a jele, hogy itt az ideje megtenni. Két hetente-egy hónaponként bőven elég, csak attól függ, milyen gyakran használod a szivacsot és mire. Ha sokat főzöl, és gyakran súrolod az edényeket és serpenyőket, valószínűleg hamarabb kell kicserélnie a szivacsot, mint annak, aki általában a rendelés mellett dönt és kevesebbet főz. 

Mielőtt elindulnál szivacsot vásárolni, gondold át ezt: a szivacsvásárlás szórakoztató lehet. A szivacsok nagyon sokféle formában, színben és karakterben kaphatók, ezért válassz olyat, amelyet örömmel fogsz használni. Az is jó ötlet, ha legalább két szivacsot vásárolsz egyszerre, hogy egy tartalék szivacsot tarthass a mosogató alatt. Így amikor a fent leírt jelek valamelyikét észleled, készen állsz arra, hogy a régi szivacsot frissre cseréld.

Hogyan tartson hosszabb ideig a szivacs?

•    Tartsd a szivacsot jól szellőző helyen. Ne hagyd a szivacsot a mosogató alján, vagy ne legyen szorosan betömve a egy dobozba. A szivacsoknak, mint minden szövetnek, levegőre van szükségük a szellőzéshez, különben már néhány használat után is penészes lesz. Fontolj meg egy olcsó szivacstartó vásárlását, amely a mosogató oldalához rögzíthető, és segít a szivacs gyors száradásában a használat után.
•    Ügyelj arra, hogy mindig a munkához megfelelő szivacsot válassz. Ha kérges sütemény maradványokat súrolsz, válassz súrolószivacsot a puha szivacs helyett. Ezzel elkerülheted, hogy túlságosan has
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Babamasszázs

A babamasszázs és annak pozitív hatásai A masszázs segítségével szavak nélkül, csupán... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők Konyha