notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így válasszunk mosogatógépet…

hirdetes

Így válasszunk mosogatógépet…

B. Á.

Ha mosogatógéppel rendelkezünk, az edényeinket és evőeszközeinket gazdaságosan és kényelmesen moshatjuk tisztára, azonban a megfelelő készülék kiválasztása érdekében számos dologra érdemes figyelni. Melyek ezek? 

Így válasszunk mosogatógépet…

Az első kérdés, ami felmerülhet, hogy mennyit fizessünk a mosogatógépért. A legolcsóbb és a legdrágább készülékek között akár többszörös eltérés lehet, de szerencsére minden árkategóriában szép számmal találhatunk jó ár-érték aránnyal rendelkező készülékeket. Minél többet fizetünk a gépért, annál több extra funkciót kapunk, persze felvetődik a kérdés, szükségünk van-e egyáltalán ezekre, alkalmazni fogjuk-e őket a mindennapi mosogatás során. 

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a magasabb minőségi kategóriába tartozó mosogatógépek rendszerint alacsonyabb zajszinten működnek, gazdaságosabban bánnak a vízzel és a villanyárammal, sőt gyorsabb száradást tesznek lehetővé. Emellett érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a neves gyártók szervizhálózata kiszámíthatóbb, így ajánlott előnyben részesíteni az ismert márkákat. 

hirdetes

A kiválasztás során arra is figyelmet kell fordítanunk, a készülék mennyi edény elmosogatására legyen alkalmas. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb űrtartalommal, illetve több rekesszel és állvánnyal rendelkező gépek jobban megérik az árukat, hiszen így gazdaságosabbak, több edényt képesek megtisztítani hasonló mennyiségű vízzel, ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sűrűbben elhelyezett edények erősebb fúvókákat követelnek meg. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, abban az esetben kérdéses lehet a végeredmény.

Érdemes szót ejteni a teljesítményről is. Sajnos a mosogatógépek tényleges tisztító és szárítóteljesítménye nincs feltüntetve a készülékeken, legalábbis gyakran lemarad a termékadatlapokról. Jó hír azonban, hogy az átlagos szennyeződések nem fognak ki az alacsonyabb teljesítményű készülékeken sem, problémát csupán az odaszáradt makacs szennyeződések okozhatnak.  

hirdetes

Sokan a zajszint kérdésével is foglalkoznak, és nagyon jól teszik. Elsősorban akkor kell figyelembe vennünk ezt a tulajdonságot, ha a készüléket amerikai konyhás nappaliban vagy nyitott egybenyitott helyiségekben szeretnénk elhelyezni. A régi készülékek nagyjából 75-80 dB zajszinten működtek, a mai modern készülékek nagyjából 50-55 dB-es zajt keltenek, léteznek azonban extrém-halk mosogatógépek is 30-40 dB közötti működéssel.

Ha a számunkra tökéletes gépet keressük, vegyük szemügyre az elérhető funkciók és programok listáját, a felszereltséget és a dizájnt is. Ha alaposan mérlegeltünk, egészen biztosan olyan készüléket vásárlunk, ami maradéktalanul kielégíti az igényeinket.

Photo Mix képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Pihenés

Mi a pihenés?   A pihenés fizikai és szellemi erők teljes értékű... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok