notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így válasszunk mosogatógépet…

hirdetes

Így válasszunk mosogatógépet…

B. Á.

Ha mosogatógéppel rendelkezünk, az edényeinket és evőeszközeinket gazdaságosan és kényelmesen moshatjuk tisztára, azonban a megfelelő készülék kiválasztása érdekében számos dologra érdemes figyelni. Melyek ezek? 

Így válasszunk mosogatógépet…

Az első kérdés, ami felmerülhet, hogy mennyit fizessünk a mosogatógépért. A legolcsóbb és a legdrágább készülékek között akár többszörös eltérés lehet, de szerencsére minden árkategóriában szép számmal találhatunk jó ár-érték aránnyal rendelkező készülékeket. Minél többet fizetünk a gépért, annál több extra funkciót kapunk, persze felvetődik a kérdés, szükségünk van-e egyáltalán ezekre, alkalmazni fogjuk-e őket a mindennapi mosogatás során. 

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a magasabb minőségi kategóriába tartozó mosogatógépek rendszerint alacsonyabb zajszinten működnek, gazdaságosabban bánnak a vízzel és a villanyárammal, sőt gyorsabb száradást tesznek lehetővé. Emellett érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a neves gyártók szervizhálózata kiszámíthatóbb, így ajánlott előnyben részesíteni az ismert márkákat. 

hirdetes

A kiválasztás során arra is figyelmet kell fordítanunk, a készülék mennyi edény elmosogatására legyen alkalmas. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb űrtartalommal, illetve több rekesszel és állvánnyal rendelkező gépek jobban megérik az árukat, hiszen így gazdaságosabbak, több edényt képesek megtisztítani hasonló mennyiségű vízzel, ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sűrűbben elhelyezett edények erősebb fúvókákat követelnek meg. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, abban az esetben kérdéses lehet a végeredmény.

Érdemes szót ejteni a teljesítményről is. Sajnos a mosogatógépek tényleges tisztító és szárítóteljesítménye nincs feltüntetve a készülékeken, legalábbis gyakran lemarad a termékadatlapokról. Jó hír azonban, hogy az átlagos szennyeződések nem fognak ki az alacsonyabb teljesítményű készülékeken sem, problémát csupán az odaszáradt makacs szennyeződések okozhatnak.  

hirdetes

Sokan a zajszint kérdésével is foglalkoznak, és nagyon jól teszik. Elsősorban akkor kell figyelembe vennünk ezt a tulajdonságot, ha a készüléket amerikai konyhás nappaliban vagy nyitott egybenyitott helyiségekben szeretnénk elhelyezni. A régi készülékek nagyjából 75-80 dB zajszinten működtek, a mai modern készülékek nagyjából 50-55 dB-es zajt keltenek, léteznek azonban extrém-halk mosogatógépek is 30-40 dB közötti működéssel.

Ha a számunkra tökéletes gépet keressük, vegyük szemügyre az elérhető funkciók és programok listáját, a felszereltséget és a dizájnt is. Ha alaposan mérlegeltünk, egészen biztosan olyan készüléket vásárlunk, ami maradéktalanul kielégíti az igényeinket.

Photo Mix képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok