notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nézd meg, hogy miért kellene beszerezned egy mosogatógépet!

hirdetes

5 indok, amiért be kellene szerezned egy mosogatógépet

LK , NA

Egyre több háztartásban találkozhatunk mosogatógéppel, ami nem véletlen, hiszen ezek a készülékek nagyban megkönnyítik a háziasszonyok életét. A következőkben bemutatjuk, hogy miért érdemes beruházni egy ilyen készülékre! 

Nézd meg, hogy miért kellene beszerezned egy mosogatógépet!

Folyamatos vita folyik arról, hogy az edény kézzel vagy mosogatógéppel érdemes mosni. Míg sokan úgy vélik, hogy a kézi mosás jobban megfelel a környezetnek és az egészségnek, a kutatások és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a mosogatógépek valóban előnyösebbek az egészségügyi problémák megelőzésében, a környezet védelmében és az idő megtakarításában is. A következő okok miatt újra átgondolhatod a jelenlegi edénymosási szokásaidat, és ha van lehetőséged rá, érdemes beszerezned egy mosogatógépet!


1. Alaposabb tisztítás  

Valószínűleg te is hallottad már, hogy a legtöbb baktérium és szennyeződés van a konyhában, mint bármelyik másik helyiségben a házban, beleértve a fürdőszobát is. Ezért fontos, hogy teljesen megszüntesd a konyhai eszközökön felgyülemlett baktériumokat, minden használat után. Ezt nem biztos, hogy tökéletesen meg tudod tenni a mosogatódban.

hirdetes

Ahhoz, hogy valóban megöli a baktériumokat, nagyon forró vízzel kell lemosnod őket. A víznek a tökéletes hatás érdekében legalább 145°-ot kell elérnie. Ha megpróbálnád ezt a vízhőmérsékletet használni a kézi mosáshoz, valószínűleg teljesen elégnének a kezeid. Ehelyett a gépek könnyen el tudják érni ezt a hőmérsékleteket, így az edények tökéletesen tiszták lesznek.

hirdetes

2. Megelőzés

A konyhában több olyan hely van, ahol összegyűlnek a baktériumok. A mosogató és a szemetes környéke pontosan egy ilyen helyszín. Ezért, ha az edényeket a mosogatóban levő vízzel és mosogatószerrel próbálod megtisztítani, azzal csupán átmosod őket egy kicsit, de nem teszed őket igazán tisztává.

Gondoljon bele, hogy mi minden kerül a mosogatóba egy nap: húsdarabok, régi zöldségek és egyéb különféle tárgyak. Az összes ilyen ételből származó baktériumok egyenesen visszatérnek az evőeszközökre, tányérokra, amelyekről te úgy gondolod, hogy már tiszták.  

Ezen kívül a szivacsok a baktériumok ideális helyszínei, és az első használat után is gyorsan, könnyedén szennyeződnek. Ezért, amikor a szivaccsal törölni próbálsz, csak a baktériumokat terjeszted. A mosogatógépben lévő edényeknél nem fenyeget ez a veszély, és itt tökéletesen elpusztulnak a baktériumok a forró víznek köszönhetően.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Tovább a lexikonra