notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így tökéletes rend lesz a mosogató alatti szekrényedben!

hirdetes

Így rendszerezd a mosogató alatt szekrényt praktikusan

NA

A konyhai mosogató alatti terület elég sok akadályt jelent a tárolás során. A rendszeresen szükséges tárgyak gyakran elől halmozódnak fel, zűrzavart okozva, míg a többit hátra toljuk és elfelejtjük. Bár sok rendszerező termék van a piacon, fontos megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldásokat. Az első dolog ami fontos, az egy lista arról, hogy pontosan mit szeretnénk a mosogató alatt tartani. Miután meghatároztuk a tárolni kívánt elemeket, a szervezési folyamat egyszerűbb lesz. Az alábbi tippek segítségével megtudhatod, hogyan kell elrendezni a mosogató alatti szekrényt.

Mosogató alatti szekrény rendszerezése

1. Egymásra rakható fiókok

Mivel a mosogató alatti szekrényben általában korlátozott a hely, érdemes kamatoztatni a függőleges tárolási lehetőségeket. Ennek egyik módja az, hogy átlátszó fiókokat, tárolódobozokat rakosgatsz egymásra, ahol tárolhatsz olyan dolgokat, mint a mosogatógép kapszulák, konyhai törölközők, szemeteszsákok és szivacsok. 

2. Felakasztható rendszerező 

Az ajtókat gyakran figyelmen kívül hagyják, amikor extra tárolóhelyet keresnek a szekrényekben. A konyhai mosogató szekrénye ajtajának belsején lógó egy- vagy kétszintes rendszerező segítségével gyorsan hozzáférhetsz a szükséges dolgokhoz. A könnyű tárgyak, például kesztyűk, szivacsok, törlőkendők vagy súrolókefe kényelmesen ülnek a rendszerezőben, nem pedig a szekrény hátsó részében kallódva. 

3. A rendszerezők újrahasznosítása 

Szerencsére sokféleképpen lehet a meglévő tárolóeszközöket a konyhai mosogató alá helyezni. Egy tekercs szemeteszsák tökéletesen illeszkedik a borosüvegek számára kialakított tárolóedénybe. Az egykor tányérokhoz és tálakhoz használt polcemelők maximalizálhatják a magasságot és a dupla tárolóhelyet a mosogató alatt. A kamrából egy légmentesen záródó tartály pedig biztonságosan zárva tarthatja a mosóporokat.

hirdetes

4. Tartsd a leggyakrabban használt tárgyakat elöl és középen

Amikor a mosogatónál áll, nagy eséllyel kezet kell mosni vagy mosogatni. Még akkor is, ha egyszerűen csak piszkos tányérokat töltesz a mosogatógépbe, valószínűleg tele van a kezed vele. Amikor mosogatószerért, kesztyűért vagy súrolókorongért nyúlsz, nagyon fontos, hogy a mosogatáshoz szükséges eszközöket a lehető legközelebb tárold a szekrény elejéhez. A ritkábban használt kellékeket polcemelővel a hátsó részen lehet rendszerezni. Akassz fel egy törülközőtartót az ajtó belsejébe, és használjon ragasztókampókat, a legfontosabb felakasztható kellékekért. 

hirdetes

5. Adj hozzá világítást

Kevés fény mellett nehéz lehet tárgyakat megtalálni a konyhai mosogató alatt, ami tovább fokozza annak rendezetlenségét. Kisebb vagy gyengén megvilágított szekrényekben azt javaslom, hogy olcsó mozgásérzékelős lámpákat szerelj fel a jobb láthatóság érdekében. Az öntapadó LED-es érintő- vagy mozgásjelző lámpák akkumulátorral működő és újratölthető változatban kaphatók a kényelem érdekében. Sokukhoz távirányító is tartozik, amely segít a fényerő beállításában. Ennek a területnek a megvilágítása eleinte komolytalannak tűnhet, de ha a kedvenc tartalék mosogatószappanos üveged eltűnik, hidd el, hálás leszel a fényért.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha