notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mosaiculture, a legcsodálatosabb műkertészeti alkotások versenye

hirdetes

Gyönyörű műkertészeti alkotások versenye: Mosaiculture

Petra

Csodáljátok meg ti is ezeket a mesés, növényekből készült szobrokat! Ezek az alkotások egy háromévente megrendezett versenyre készültek, ahol különféle állatokat és embereket formáztak meg virágokból. A látvány valami elképesztő!

Elképesztő látnivaló: növényekből készült szobrok

A műkertészetről általában a formára nyírt, örökzöld cserjék jutnak eszünkbe, amik nagyon tetszetősek és kreatívak. De úgy látszik, ezt a tudást sikerült még tovább fejleszteni, mert ma már elképesztő látványosságú bioszobrok készülnek, mint ahogy ezen a versenyen is látható. A Mosaiculture legnagyobb specialitása, hogy embereket és állatokat formáznak meg növényekből és ehhez változatosan használják fel a legkülönfélébb virágokat.

 

Ezt a különleges kertművészeti versenyt 2013-ban rendezték meg egy kanadai botanikus kertben Montreálban. A verseny témája a „Remény földje” volt. A Mosaiculture lényege, hogy gyönyörű, virágokból készült szobrokat állítanak fel, amik lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezekhez a csodálatos műalkotásokhoz 22 ezer virágfajt és több mint 3 millió virágot használtak fel, amiket üvegházakban neveltek külön erre a célra.

 

A 2013-as versenyen 200-an indultak és 20 ország képviseltette magát. A verseny 3 évente kerül megrendezésre és mindig más városban, így a legutóbb Shanghaiban tartották meg.

Elképesztő látnivaló: növényekből készült szobrok

Bizony nem könnyű feladat ezeket a csodálatos szobrokat elkészíteni, viszont nem is lehetetlen vállalkozás – főleg azoknak, akik szeretik a virágokat és van is türelmük a gondozásukhoz. A növényi szobrok megalkotásához drótketrecet használnak, amit a kívánt formára hajtogatnak. Majd ezt az alapfigurát befuttatják borostyánnal, amit végül formára nyírnak.

 

Viszont itt még nem ért véget a munka, mert az ehhez hasonló szobroknál probléma lehet, hogy megnőhetnek és ha nem vigyáznak, akkor az egész eddigi erőfeszítésüknek lőttek. Viszont ha türelemmel és állandó odafigyeléssel gondozzák ezeket a növényi műalkotásokat, akkor ez nem jelenthet gondot, sőt.

 

Elképesztő látnivaló: növényekből készült szobrok

A versenyen több mint 4 millió látogató vett részt, ami azért elég szép szám. De mégis ki ne lenne kíváncsi ezekre a fantasztikus alkotásokra? Hihetetlen, hogy a kreativitás mi mindenre képes!:) A kiállításon nemcsak változatosabbnál változatosabb növényvilággal találkozhattak az érdeklődők, de a megformázott szobrok ötletei is fantasztikusak voltak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Céges takarítás

A céges irodahelyiségek takarítását nem mindegy, hogy kire bízzuk. Mivel megrendelőként nem... Tovább

Hanuka

A hanuka a fények ünnepe zsidó ünnep. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert