notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Modern irodai kialakítás, amely a privát szférát is megteremti

hirdetes

Modern irodai kialakítás, amely a privát szférát is megteremti

Bár a nyitott irodák tervezése egyre nagyobb teret hódít magának az építőiparban, az egyéni munkaállomások iránti igény nem látszik alább hagyni. Hogyan kombináld a kettőt, hogy minden feltételnek eleget tehessen új irodád?

modern iroda

Az ú.n. open floor plan irodák, avagy a nyitott irodai design néhány éve lépett a hódítás útjára, és népszerűsége csak nem akar alább hagyni. A trend korai éveiben számos kutatás igyekezett megindokolni ezek pozitív hozamát a csapatmunkára, a kommunikációra hivatkozva, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a munkatársak, az irodisták csak nem akarják megszeretni a nyitott rendszereket. Az egyéni irodák, a megosztott munkaterület továbbra is igény, amely megfelelő privát szférát, nyugodt környezetet hoz létre a nagy koncentrációt igénylő feladatokhoz is. 


A cél tehát a modern irodadesign létrehozásában: a nyitottság előnyeinek megtartása ÉS a privát környezet megteremtése. De hogyan lehetséges ez? 

Ügyelj az akusztikára! 

A nyitott irodahelyiségek legnagyobb hátránya, hogy folyamatos zajban tartják a kollégákat. A többiek beszélgetése, akár csak mozgolódása, a papír surlódása és a nyomtató zaja éppúgy zavaró lehet egy ilyen környezetben, mint az átmenő forgalom. Ezek könnyen kizökkenthetik a munkatársat a koncentrációból. Az akusztika éppen ezért rendkívül fontos elem, ezért a nyitott területeken hangelnyelő panelek alkalmazása válhat szükségessé – amely segít a nyugodtabb környezet kialakításában. 

hirdetes

Lehetőség a mobilitásra

Amennyiben szeretnéd a nyitott munkaállomások előnyét élvezni azok hátránya nélkül, úgy a mobilitásra kell első sorban koncentrálnod. Néhány évvel ezelőtt az irodában mindenki asztali gépen dolgozott, ami alapvetően tette lehetetlenné, hogy elmozduljanak a helyükről. Ma már lehetőséged van laptopot biztosítani a kollégák számára, amellyel jóval mobilisabbak! Így egy-egy közös projekt vagy feladat megoldása során egy közösségi térben is összegyűlhetnek, vagy csupán átvándorolhatnak egymáshoz. 

hirdetes

Gondolkodj mobil térelválasztó megoldásokban! 

A mobil térelválasztó falak, mobilfalak vagy elhúzható falpanelek kiváló lehetőséget tartogatnak a modern iroda design megalkotásakor. Ezek a falrendszerek nem csak jó hangszigeteléssel rendelkeznek, de többfunkciós tereket hozhatsz létre segítségükkel, melynek köszönhetően hatékonyabbá válik a helykihasználás. 

Ügyelj a padlóburkolat kiválasztására! 

És hogy hogy jön ez a nyugodt munkakörnyezethez? Nos, főként nagyobb forgalmú, mozgalmas irodaházak vagy irodahelyiségek esetében lehet fontos, hogy a padlóburkolat elnyelje a lépések, székhúzogatások hangját. Még ha a saját irodahelyiséged akusztikája megfelelő is, a többi irodára is kihatással lehet, ha lépteid konganak egy rosszul megválasztott burkolaton. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Kert

A kert haszon- vagy dísznövények termesztésére szolgáló, rendesen bekerített... Tovább

Tovább a lexikonra