notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gyermekek nevelési módjáról minden szülő más és más nézeteket vall. Van aki kényeztetve, van aki katonásan, de mindig a gyermek érdekeit szem előtt tartva törekszünk rá, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

hirdetes

Mitévő legyek, ha lassan kirepül a gyerek?

 A gyermekek nevelési módjáról minden szülő más és más nézeteket vall. Van aki kényeztetve, van aki katonásan, de mindig a gyermek érdekeit szem előtt tartva törekszünk rá, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

 
Mitévő legyek, ha lassan kirepül a gyerek?

Együtt, mégis külön

Az évek múlásával életünk legértékesebb percei szinte észrevétlenül illannak el. Egy napon arra ébredünk, hogy a kertben a gyerekzsivajt felváltja a csend, és már csak vasárnap van szükség terítésre virágokkal teli kerti teraszon.

A szülői ösztön leginkább gyermekeink megóvására irányul. Ahhoz, hogy a családot áthassa az összetartozás erejének érzése, nagyon fontos a  közös rövid-, közép és hosszútávú célok kitűzése. A célterv közös megalkotása összehozza és összekovácsolja a családot.

A közös étkezések során való beszélgetés segít felszínre hozni, hogy a családtagok hogyan tudnak elképzelni egy közös, mégis elkülönült  életteret, ki milyen környezetben tud feltöltődni, kinek mit jelent az "álmaim otthona".

hirdetes

 

A nagyobb szoba, az új emelet, külön fürdőszoba, a tágas lakrész elképzelésekor gyermekeink is ki tudják élni kreativitásukat. Hagyjuk, hogy saját elképzeléseiket - útmutatásainkkal és segítségünkel fűszerezve - saját ízlésüknek megfelelően hívhassák életre.

Szülői figyelem

A gyermekek élvezik a szülők figyelmét. Érdemes kisebb-nagyobb feladatok elvégzését már gyermekkoruktól kezdve rájuk bízni . Az sikeresen befejezett munka miatt nőni fog a gyermek önbizalma, kreatívabbá válik, és nem fog megtorpanni az akadályok előtt.

Mindig tartsuk szem előtt, hogy ahogyan saját magunknak is folyamatosan változik az ízlése, úgy idővel szeretteink igényei is formálódnak.

Amikor az érett felnőtté váló - számunkra mégis "örök gyerek" - privát szférájának kialakítására kerül a sor, ne ijedjünk meg, még akkor se, ha ehhez változtatásokra van szükség. Gondolkodjunk praktikusan, következetesen és reálisan, mert a változás gyönyörködtet, főleg akkor, ha időben felkészülünk rá.

hirdetes

Ön számára is fontos a pontos, kiszámítható és biztonságos jövőkép megalkotása?
Tanácsadónk segítségével most Ön is időben el tudja kezdeni "álmai otthonának" megvalósítását.

 

Szabó Kitti

Tanácsadó

otthonteremtes@almaimotthona.hu

+3630/513-8439

 

A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Absztrakt

Az absztrakt szó jelentése: elvont, formabontó. A művészetben és az építészetben a... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás